Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Peter R. de Vries vindt corona-kritiek Jinek ‘bullshit’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het nogal overdreven dat er woensdag controverse ontstond nadat talkshow Jinek zich niet zo aan de 1,5 meterregel hield

"Jongens, dit is dus echt bullshit van de bovenste plank", zei hij gisteren in RTL Boulevard tegen presentatoren Vivienne van den Assem en Luuk Ikink. Volgens Peter is het absoluut niet te doen om je in zulke studio-situaties altijd aan zo'n regel te houden.

RTL Boulevard breekt óók de regels

Wat blijkt? Ook bij RTL Boulevard doorbreekt men de 1,5 meterregel wel eens. Dat is gewoon onvermijdelijk, redeneert Peter. "Ik zal jullie vertellen, en dat is geen onthulling voor jullie, maar elke avond dat wij hier in deze studio zijn er momenten dat we binnen een straal van 1,5 meter bij elkaar in de buurt komen. Elke uitzending is dat zo." Ook al zijn mensen "van goede wil", het is "soms niet te vermijden", aldus Peter. "Je gaat naar een toilet en er komt net iemand uit. Dat zijn allemaal situaties…"

Paspoppen

Peter vindt het dus klinkklare bullshit dat er zoveel controverse ontstond, maar de producent van Jinek nam het uiterst serieus. "Dit mag niet gebeuren in deze coronatijd en we betreuren het ten zeerste", zei RTL zelfs naar aanleiding van de onthullende beelden. Producent PilotStudio meldde gisteren in een verklaring aan RTL Boulevard dat men het voorval betreurt. Gasten krijgen bij Jinek overigens geen staande microfoon, zoals bijvoorbeeld bij Op1, maar krijgen nog altijd een zendertje om. Ook daar is iets op gevonden om niet dichtbij te hoeven komen. "Voordat de gasten de studio in gaan, hangen ze hun jas op een paspop. Daar worden de jassen gezenderd. Later trekken zij die aan."

Jinek is elke werkdag rond 21:20 uur te zien op RTL 4.

Lees verder