Peter R. De Vries, Make Up Your Mind

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. De Vries, Make Up Your Mind

Make Up Your Mind: Peter R. de Vries vertelt waarom hij pas op het einde kwam

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Peter R. De Vries verbaasde gisteren vriend en vijand met zijn deelname aan het dragqueen-programma Make Up Your Mind. Bij RTL Boulevard blikt hij terug op zijn avontuur, en hij legt direct uit waarom hij niet één van de echte kandidaten was.

Niemand zag aankomen dat Peter R. De Vries één van de deelnemers was. En laat dat nu precies de reden zijn waarom hij wél deelnam!

Maatschappelijk doel

“Ik vind het belangrijk om op gezette tijden zoiets te doen. Er zit namelijk ook een maatschappelijk tintje aan”, blikt hij vanavond bij RTL Boulevard terug op de hele ervaring. “Juist als mensen zeggen: ‘dat verwachten we niet van hem’ dan is het misschien tijd om zoiets te doen. Ik zeg weleens dat een imago dat is wat je niet bent, vaak althans. Dan moet je eens een keer verrassen.”

‘Peter, je hebt wat glitter onder je ogen’

De misdaadjournalist hield zijn deelname in eerste instantie strikt geheim, maar dat plan liep vrij snel in de soep. “Nou weet ik nog: je kwam hier binnen op een dag dat we Boulevard aan het maken waren en toen zei ik: ‘hé, je hebt wat glitter onder je ogen’. Toen dacht ik al: volgens mij doe je ergens aan mee”, denkt Eddy Zoey terug. En dat was niet de eerste keer dat Peter daar op werd aangesproken, want ook bij de rechtbank viel het glitter op. Foutje bedankt! 

Langdurige deelname

De grote vraag is wel: waarom nam Peter R. de Vries het als dragqueen Emmy Beautycase niet op tegen The Mean Queen, Dolly Detox en de winnaar Bobbi BamBam? Lagen zijn dansmoves nog in de kast, kon hij de hakken niet aan of was er meer aan de hand? Nou, wat ook de ware reden was, de misdaadjournalist schuift het af op de klok! “Daar had ik echt geen tijd voor. Dan moet je repeteren. Zo was het leuk.”

Seizoen twee

En bij die mening sloten zo'n 1,2 miljoen mensen zich aan. Kort na de uitzending van gisteren regende het opmerkingen dat er een tweede seizoen moest komen, en dat bleek duidelijk niet aan dovemansoren gericht. Vandaag meldde RTL al dat de tweede reeks een feit is! "Ik ben er trots op dat we nu al kunnen aankondigen dat er in 2022 een vervolg op Make Up Your Mind komt en dat het dan zeker niet bij één aflevering zal blijven", aldus content directeur Peter van der Vorst. Daar kijken wij nu al ontzettend naar uit.

Ben je nu benieuwd hoe het achter de schermen ging? Op Videoland zie je nu Make Up Your Mind: De weg naar de Catwalk.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder