Paul de Leeuw wil niet meer bij Vandaag Inside aan tafel

Paul de Leeuw Vandaag Inside

Paul de Leeuw zien we niet meer terug aan tafel bij Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. De presentator was kort voor de kaarsrel te gast en laat in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed met Roos Schlikker weten: "Ik wil er niets meer mee te maken hebben"

Na de kaarsrel (het beruchte VI-fragment waarin Derksen aangaf een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars) is Vandaag Inside nog steeds een gevoelig onderwerp. Nadat de rel was overgewaaid, keerden de heren weer terug aan tafel. Maar voor Paul is dit reden genoeg om nooit meer aan tafel te gaan zitten.

Een frisse tegenwind

De meningen van BN'ers in podcasts worden vaak breed uitgemeten in programma's als Shownieuws. Dus natuurlijk was Paul ook dáár aan tafel onderwerp van gesprek. "Onzin", vindt Ronald Molendijk. "Waarom zou je dat op die manier laten weten?" Ook vindt hij dat Vandaag Inside juist op tv is omdat frisse tegenwind te geven.

What de fuck is er gebeurd?

Toch zit Paul de Leeuw nog regelmatig voor de buis om naar Vandaag Inside te kijken. “Ik vermaak me nog steeds met die jongens. Alleen, ik wil er niets meer mee te maken hebben. Ik vind het zo moeilijk, omdat ik het er soms niet mee eens ben. Maar in het geval van Steven Brunswijk (die tijdens de beruchte uitzending aan tafel zat) was het heel duidelijk: er werd een verhaal verteld, mensen in het publiek dachten: wat gebeurt hier nu, en pas later werd het een enorme rel. Een terechte rel overigens. Maar ja, dan zit die Brunswijk daar en die krijgt dan ook de zwarte piet toebedeeld — de ‘zwarte kaart’, laten we het even zo zeggen, in zijn geval. En dan moet je je ineens allemaal gaan lopen verweren en excuseren: what de fuck is er gebeurd?”

De mannen van Vandaag Inside hebben niet gereageerd. Wel nam Johan Derksen het vorige week nog op voor Paul de Leeuw. Angela de Jong had in haar column geschreven dat ‘de tv-carrière van Paul zoals we hem kennen nu echt klaar is’. Johan zei: “Ik vind wel dat die man enig krediet verdient, want hij heeft in het verleden ook heel mooie tv gemaakt. Dan kun je ook weleens een misstap hebben. Wij doen ons hele leven al hetzelfde, maar die man doet totaal verschillende dingen.”

 Afgelopen vrijdag was de laatste aflevering van Vandaag Inside, in augustus keert het programma weer terug.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.