Paul de Leeuw

Veronica Superguide logo
Paul de Leeuw

Paul de Leeuw wil niet reageren op ‘pedofiele’ filmpje

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

RTL 4-presentator Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur om een oud tv-fragment uit 1993 waarin hij een jongetje kust, likt en hevig knuffelt. Veel mensen - ook uit het buitenland - schelden hem online uit voor pedofiel.

Zo stromen er onder Pauls insta-posts al dagen Spaanstalige beschuldigingen rondom pedofilie binnen. Hoe dat komt? Volgens Shownieuws, dat er gisteren voor het eerst over berichtte, hebben mensen in Chili het fragment ontdekt. "Dat komt omdat een Chileense Instagrampagina een oud televisiefragment van Paul heeft gedeeld waarop hij zingt met Keesje Groenteman, destijds een kindsterretje. Tijdens het optreden geeft Paul hem kusjes op de wang en trekt hij met zijn mond het shirt van Keesje omhoog."

Een nog langer fragment van dezelfde uitzending:

Wat gebeurt hier?

"Ik ben oprecht geshockeerd door het zien van een oude tv-uitzending van jou waarbij je op een ongepaste en intimiderende wijze een kleine jongen meerdere malen aan het kussen bent op zijn wang en in zijn nek terwijl hij dicht tegen je aan op je schoot zit", zo klinkt één van de Nederlandse reacties op Pauls socials. Je hoeft maar één post van Paul te bekijken en het gaat onderin de comments helemaal los met mensen die hun walging uitspreken. Zoals je merkt maakt het in scène gezette fragment ook weer bij Nederlanders veel los. Dit zorgde ervoor dat RTL Boulevard er gisteren ook aandacht aan gaf. Volgens presentator Luuk Ikink wilde Paul bij hen niet reageren op de ophef. "Hij wordt voor alles en nog wat uitgemaakt, voor pedofiel voornamelijk. Dat is natuurlijk heel naar om over je te horen. We hebben hem om een reactie gevraagd, maar hij wil hier verder niet op reageren."

Paul de Leeuw wil niet reageren op ‘pedofiele’ filmpje

Paul de Leeuw

"Wij kennen Paul de Leeuw en op dat moment had Nederland ook niet door dat het in scène gezet werd", legde Evert Santegoeds van Privé gisteren uit in Shownieuws. "Maar toen het werd uitgelegd, dacht je: ja, dat kun je verwachten van Paul de Leeuw. In Chili hebben ze die context niet, want daar klinkt overal het woord pedofiel. Er is in die zeventien jaar wel wat veranderd. Aan kinderen zitten kun je helemaal niet meer maken." Bram Moszkowcz, ook in de uitzending aanwezig: "Ik zou als ik hem was een soort statement geven".

Lees verder