Pacific Rim krijgt anime-serie op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pacific Rim krijgt anime-serie op Netflix

Pacific Rim krijgt anime-serie op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al was het vorig jaar verschenen Pacific Rim: Uprising bij lange na niet zo vet als het fantastische eerste deel, toch deed deze blockbuster-vol-blikschade goede zaken in Azië. Niet verwonderlijk dus dat de kolossale Jaeger-robots nu terug zullen keren in een anime-serie. Aangezien Guillermo Del Toro's oorspronkelijke Robots versus Kaiju-monsters-idee ook weer uit de Japanse cultuur afkomstig was, is het cirkeltje zo mooi rond.

Altered Carbon

De Pacific Rim-serie is één van vijf nieuwe anime-series die Netflix heeft aangekondigd. En het is niet de enige die op bestaand materiaal gebaseerd is; Ook hun eigen science fiction-serie Altered Carbon gaat namelijk een animatie-variant krijgen. Het wordt een spin-off, dus fans van de serie hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Altered Carbon stopgezet wordt.  

Reusachtige moordlustige insecten

De andere drie series zijn het Japanse Cagaster of an Insect Cage, waarin mensen in reusachtige moordlustige insecten veranderen, het eveneens Japanse Yasuke, over een Ronin-krijger, en het Indonesisch-Singaporeaanse Trese over bovennatuurlijke wezens op de Filippijnen. Wanneer de series moeten verschijnen is nog niet bekend.

Lees verder