De veelzijdige televisiepersoonlijkheid Martine Bijl overleed vorige week

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De veelzijdige televisiepersoonlijkheid Martine Bijl overleed vorige week

‘Overlijden Martine Bijl kwam te vroeg naar buiten’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Afgelopen maandag hoorden we het droevige nieuws dat televisiecoryfee Martine Bijl was overleden. Volgens showbizz-fenomeen Albert Verlinde was dat eigenlijk onbedoeld… In 6 Inside meldde hij dat de familie van Bijl het nieuws eigenlijk vandaag wereldkundig wilde maken.

Verlinde meldt dat het overlijden van Martine Bijl eigenlijk geheim had moeten blijven tot de dag na haar uitvaart. Volgens Verlinde wilden Bijl en haar familie dat ze in ‘totale stilte afscheid nam van de wereld’.

Omdat de Nederlandse mediawereld ook weer niet zo bijzonder groot is, gingen er daags na het overlijden van Martine Bijl al de nodige geruchten rond. Verontruste collega’s (Albert Verlinde noemde als voorbeeld Jan Slagter van Omroep Max) belden de familie van Martine Bijl op om navraag te doen. Naar aanleiding daarvan besloot de familie het nieuws dan zelf maar naar buiten te brengen, om de regie over de situatie te behouden.

Afscheid van Martine Bijl

Helaas is de opzet niet helemaal geslaagd, maar hopelijk hebben de familie, vrienden en kennissen van Martine Bijl alsnog troost geput uit de massale steunbetuigingen van tout bekend (en onbekend) Nederland. Op verzoek van de familie bleven de media grotendeels weg bij de uitvaart van Martine Bijl, en stelde men zich terughoudend op.

Martine Bijl overleed op donderdag 30 mei. De veelzijdige artieste (actrice, vertaalster, schrijfster, presentatrice, etc.) worstelde al jarenlang met de nasleep van een hersenbloeding. In 2018 verscheen haar boek Rinkeldekink, over haar strijd tegen de aandoening en de depressies die ze doormaakte.

Op vrijdagavond, om 20:40 uur, zendt NPO1 een avondvullende special uit: Martine Bijl: Eerbetoon Aan Een Groot En Geestig Talent.

Lees verder