Hond Bommel, Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hond Bommel, Chateau Meiland

Opzetten Chateau Meiland-hond Bommel kan nog anderhalf jaar duren

|
|

Laatste update:

De tranen stroomden van de week over onze wangen toen de Meilandjes besloten om de beroemdste hond van Nederland Bommel uit zijn lijden te verlossen. Tijd om lang afscheid te nemen was er daarentegen niet, want vlak na zijn overlijden werd hij al meegenomen... om opgezet te worden! 

Wie dacht dat dit opzetten een snel klusje was, heeft het mis. Preparateur Wesley Kevenaar, die met het lichaam van Bommel aan de slag mag, doet namelijk nu zijn verhaal bij AD.

Anderhalf jaar geduld

Naast dat het al even duurt voordat het opzetten klaar is, is het ook nog eens een drukte van jewelste voor de organisatie die dit mag regelen, ondanks dat ze met zijn negenen in dit bedrijf werken. "Door corona krijgen we wel iets minder dieren binnen", vertelt Wesley aan de krant. "Maar met de vorst van onlangs werd wel ineens een hele golf kerkuilen binnengebracht. Er liggen bijvoorbeeld ook nog zo'n dertig reebokken. Soms zit het mee en zijn we sneller klaar met een dier, maar ik houd altijd rekening met anderhalf jaar." 

Keuring door 2 miljoen mensen

Het is natuurlijk niet duidelijk of de Meilandjes stiekem voorrang krijgen, maar één ding is duidelijk: de perfectionistische Wesley is zich er van bewust dat er veel mensen meekijken én dat al die kijkers natuurlijk ook stuk voor stuk een mening hebben. "Dit werk is altijd spannend, het eindresultaat wordt meteen gekeurd door de baasjes", reageert hij. "Maar nu kijken er bijna 2 miljoen mensen mee. Dit is dan ook een enorme uitdaging. Maar daar hou ik wel van - anders had ik hem nooit geaccepteerd."

Nieuw lichaam gebouwd

En hoe Bommel er dan straks uitziet? Dat is helemaal aan Martien, Erica en (de zwangere) Maxime natuurlijk. "Klanten kiezen hoe ze hun dier willen hebben: staand, zittend of slapend. Ik bouw dan een heel nieuw lichaam met bijvoorbeeld schuim, houtwol of klein." Maar voor nu ligt het lichaam van hond Bommel - vanwege de drukte - nog te wachten in de vriezer. Awh!

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: 

Lees verder