Fikse tegenvaller voor Netflix! De opnames van Cowboy Bebop liggen een half jaar stil!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fikse tegenvaller voor Netflix! De opnames van Cowboy Bebop liggen een half jaar stil!

Opnames Cowboy Bebop lange tijd stil na ongeval

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Een nachtmerrie voor Netflix! De opnames van de aangekondigde Cowboy Bebop-serie liggen minstens een half jaar stil door een verwonding van hoofdrolspeler John Cho.

Cho (Star Trek, Harold And Kumar) speelt de hoofdrol van Spike Siegel in Netflix’ remake van de de gewelddadige sciencefictionanime. Tijdens opnames in Nieuw-Zeeland raakte Cho echter zwaar geblesseerd aan zijn knie.

De verwonding is schijnbaar zeer serieus: Cho werd terug naar de Verenigde Staten vervoerd en wordt daar binnenkort geopereerd. Hij blijft er schijnbaar laconiek onder, met zijn quote van Bruce Lee, maar Cowboy Bebop zit hierdoor écht in de problemen.

Het duistere, gewelddadige Cowboy Bebop wordt als één van de hoogtepunten van anime gezien, net als bijvoorbeeld Akira. Akira krijgt óók een remake, van Thor-regisseur Taika Waititi, maar het werk aan die film begint pas als Thor: Love And Thunder klaar is.

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop draait om depressieve ruimtecowboys en hun cyborghond (echt waar!) die jacht maken op intergalactische criminelen. De zelfverzekerde Spike en zijn bemanning vangen de ene boef na de andere, maar als zijn ex-vriendin Julia weer in beeld komt, wordt Spike voorzichtiger én minder effectief, met veel drama tot gevolg. Bandai stelde niet veel eisen aan de bedenker van de serie, Shinichiro Watanabe; er moest alleen een ruimteschip in zitten om speelgoed te kunnen verkopen. Dat hebben ze geweten!

Netflix maakt werk van verschillende anime-series. Eerder kreeg de videogame Castlevania al de animatiebehandeling, en kwam er een film van het gewelddadige Death Note met Willem Dafoe. Als het goed is verschijnt daar óók een sequel op.

Er was nog geen verschijningsdatum van Cowboy Bebop bekend, maar Netflix houdt er rekening mee dat de opnames van de serie zeven tot negen maanden vertraging oplopen. Dat is een fikse strop!

Lees verder