Spongebob, Patrick

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spongebob, Patrick

Ophef: Spongebob mogelijk gay, fans zijn boos

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hij woont in een ananas diep in de zee, en hij is… LGBT? Nickelodeon suggereerde op social media dat ieders favoriete spons gay is, en heeft nu de poppen aan het dansen!

In de Verenigde Staten geldt juni als ‘Pride Month’, en is de maand hét moment waarop mensen met een andere geaardheid deze vieren. Veel televisiezenders, bedrijven en beroemdheden spreken hun steun uit aan LGBT’ers, waaronder Nickelodeon.

Nickelodeon meldt mensen met een andere geaardheid te steunen en plaatst daarbij een paar foto’s van sterren die zelf in die categorie vallen. Korra, uit Legend Of Korra, die biseksueel is; acteur Michael D. Cohen (Danger Force), die geboren werd als vrouw en… Spongebob Squarepants!

Voor veel mensen kwam deze informatie nogal als een schok, want ze willen er niets van weten! Anderen vinden de ‘onthulling’ extreem grappig, en niet zo heel verrassend.

Spongebob

Nickelodeon meldt zelf overigens niets over de geaardheid van Spongebob, maar de bedenker van de serie, Stephen Hillenburg, zei in het verleden dat hij ‘alle personages in Spongebob eerder ziet als aseksueel’. ‘De inwoners van Bikini Bottom hebben eigenlijk geen seksualiteit, daar draait de show niet om, maar Spongebob staat wél voor een tolerante levenshouding.’

Lees verder