Ontroering bij kijkers Heel Holland Bakt om behulpzame Jan

Het mag dan de kwartfinale zijn, maar Heel Holland Bakt blijft 'feelgood' televisie. En zeker met kandidaten als Jan, die zelfs in het heetste van de strijd hun medekandidaten blijven helpen. En dat zien de kijkers graag.

Jan en Ben in Heel Holland Bakt

Het zou pas verrassend zijn als Heel Holland Bakt een kandidaat zou hebben die gewetenloos z'n medekandidaten een mes in de rug zou steken om verder te komen. Maar deze versie is nog altijd bij Omroep MAX en blijft dus koddig als altijd. Het drama beperkt zich tot een ingestorte taart of een vergeten ingrediënt, waardoor het hele baksel mislukt. Kortom, zalige televisie. En dat heeft alles met het zachte karakter van de kandidaten te maken.

Chinees Nieuwjaar

Na zoveel jaar Heel Holland Bakt blijft het toch even zoeken naar thema's, dus het thema van deze week, Chinees Nieuwjaar, is verrassend te noemen. Dat betekent dat de bakkers een chiffontaart, loempia's en een drakentaart moesten maken. En dat was best een uitdaging voor sommige kandidaten. Zoals bij ethisch hacker Ben, bij wie zo'n beetje alles mis gaat. En dat is dan ook de reden dat hij aan het van de aflevering naar huis mocht.

Bakkende tegelzetter

Meesterbakker van deze week werd (voor de derde keer) tegelzetter Jan, die constant de rust zelve is in de bakwedstrijd. Hij valt dan ook niet op door z'n magnifieke baksels, maar meer door z'n sympathieke persoonlijkheid. Even Ben een hart onder de riem steken als het misgaat en hebben jullie nog beslag nodig? Tuurlijk, neem maar van mij. Dat is nog eens sportief. Kijkers hebben dan ook niets dan lof voor de sympathieke en bescheiden Jan.

De halve finale en de finale van Heel Holland Bakt zie je de komende twee zondagen om 20.30 uur op NPO 1.