Tranen om macarons in Heel Holland Bakt: 'Waarom gebeurt dit?!'

De koek is nog lang niet op voor Heel Holland Bakt. Deze week staat de aflevering dan ook natuurlijk in het teken van de lekkernij. Dat bleek nog best een klus, want er vloeiden zelfs tranen tijdens de loodzware opdrachten...

Heel Holland Bakt

Bakken rustgevend? Zeker niet! We weten inmiddels dat een keukenmachine bedienen niet de enige skill is van een goede bakker en dat een goede taart niet uit een pakje van Dr. Oetker komt. De bakkers van Heel Holland Bakt moesten deze week aan de slag met een simpel (maar verdomd lastig) concept: het koekje. 

Koning van de patisserie

Tijdens de eerste opdracht van de aflevering waagden de deelnemers zich aan de koning van de patisserie: de macaron. Dit Franse koekje vergt de benodigde precisie en enorm veel geduld. Van scheurtjes tot luchtbellen; er kan veel misgaan bij het bakken. Dat blijkt, want ook de deelnemers moesten even slikken bij het zien van het recept van vandaag. De ene na de andere macaron komt volledig mislukt uit de oven. 

Tranen

De 'mojito'-macaron van deelneemster Amal is niet helemaal waar ze van droomde. Het koekje scheurt compleet doormidden, waardoor haar taart eigenlijk de prullenbak in zou kunnen. Ze baalt er behoorlijk van: "Ik weet niet meer wat ik aan het doen ben. Waarom gebeurt dit?" De tranen rollen over haar wangen bij het zien van haar gebroken macaron-taart. "Hij was zo mooi thuis en ik baal er zo van", zegt Amal in tranen. Gelukkig wordt ze nog wel getroost door haar tegenstander (en meesterbakker van de week) Mercedes: "Je moet gewoon doorvechten!"

De tekst gaat verder onder de Tweets

Afscheid

Amal wist zich tot haar verbazing te herstellen in de technische opdracht en mocht haar plekje in de tent behouden. De kandidaat die dit keer afscheid moest nemen van het programma was Geraldine. Ze wist de kritische jury niet te overtuigen met haar baksels... Helaas zonder zoete verrassing bij haar afscheid.

Heel Holland Bakt zie je elke zondag om 20.25 uur op NPO 1.