• VI

Onderzoek naar 'kaarsenverhaal' Johan Derksen loopt nog

Johan Derksen in VI

Vandaag Inside keert vanavond terug op de buis, maar daarmee is het 'kaarsenverhaal' voor Johan Derksen nog niet klaar. Het onderzoek loopt namelijk nog, meldt het OM.

'Kaarsenverhaal'

Hoe zat het ook alweer? De ophef rondom Johan ontstond nadat de analist live op tv vertelde in het verleden een kaars in (of voor) de vagina van een bewusteloze vrouw geplaatst te hebben. Johan besloot daarna de stekker uit Vandaag Inside te trekken. Verschillende mensen, waaronder Özcan Akyol, meenden dat het om een tijdelijk afscheid zou gaan… En zij hebben dus gelijk! Het programma is vanavond weer te zien op SBS 6, tot ontsteltenis van onder meer Miljuschka Witzenhausen.

Gesprek tussen Johan en OM

Ondertussen is het onderzoek naar de analist en zijn beweringen nog in volle gang. Het gaat om een 'een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden'. Een gesprek tussen Johan en het OM heeft plaatsgevonden, maar over de inhoud daarvan doet het OM Noord-Nederland geen uitspraken aangezien het nog een lopend onderzoek is.

Opsporingsonderzoek

De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie besloot eind april een opsporingsonderzoek in te stellen. "Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen". Het OM liet weten dat rekening gehouden moet worden met verjaring, mocht er iets uit het onderzoek komen.

Vandaag Inside is vanaf vanavond weer elke werkdag om 21.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.