Miljuschka Witzenhausen woest om tv-comeback Johan Derksen

Miljuschka Witzenhausen

Het nieuws over de waarschijnlijke tv-comeback van Johan Derksen en de andere Vandaag Inside-mannen schiet bij Miljuschka Witzenhausen volledig in het verkeerde keelgat. Ze vindt dat Talpa een enorme flater slaat.

De tv-kok, die regelmatig in RTL Boulevard verschijnt, ziet het nieuws als een soort trap na aan slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Vooral na het hele Voice-verhaal dat niet eens is afgerond. Het geeft de vrouw toch geen moed. Blijkbaar kan je dit soort shit zeggen."

Miljuschka woest

Ze verbaast zich enorm om de houding Johan Derksen, schrijft ze in een reeks furieuze Insta-stories. "Dan zeggen dat het niet zo is. VOORAL GEEN EXCUSES MAKEN. Verbolgen de aftocht blazen want 'je kan in deze wereld niks meer zeggen' en dan nu weer terugkomen?

'Niet wegwuiven'

Volgens de tv-kok is het belangrijk dat "dit soort issues" niet zomaar wordt 'weggewuifd'. "Ik ken geen enkele vrouw die geen ongewenst seksueel overschrijdend gedrag heeft meegemaakt. Maar bewijs is er nooit: jouw woord tegen dat van hem. De schaamte die er bij komt kijken... En als je de kracht heb er iets van te zeggen is de bewijslast vaak te licht."

Reïncarnatie als vrouw

Miljuschka gunt de heren én de Talpa-bazen een reïncarnatie als vrouw met "veel ongesteldheid" en "een kut overgang". En oh ja, ze wenst hen ook nog "een kaars voor ontbijt voor de rest van hun leven".

Komt VI nu wel of niet terug?

Hoewel Johan Derksen volhoudt dat hij komende maandag weer gewoon op zijn talkshowtroon gaat zitten, vond Talpa zijn uitspraken voorbarig en blijft een officiële bevestiging van de VI-comeback vooralsnog uit. De chaos-communicatie werd gisteren nog een stukje groter toen René van der Gijp zich in de wel/niet-comeback mengde...

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.