Luuk Ikink en Humberto Tan in Ondertussen in Nederland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Luuk Ikink en Humberto Tan in Ondertussen in Nederland

Ondertussen in Nederland: Humberto en Luuk gaven elkaar het ja-woord

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De zaterdagavond heeft er weer een nieuwe familiespelshow bij met Ondertussen in Nederland: hoeveel weten deelnemers over de 12 Nederlandse provincies? Het wordt gepresenteerd door het topduo Humberto Tan en Luuk Ikink. Wij spraken met Humberto over zijn nieuwe programma en vroegen ons af hoeveel hij zelf weet over zijn eigen provincie.

Hoeveel weet Humberto over de provincies?

We begonnen met een klein quizje om te kijken of Humberto het een en ander weet van zijn eigen provincie, Noord-Holland. De hoofdstad Haarlem wist hij te benoemen, maar dat is natuurlijk een inkoppertje. De 2 andere vragen over de grenzen van 't Gooi en de lekkernij Duivekater had hij compleet fout. Ook Humberto kan nog heel wat leren tijdens zijn nieuwe programma!

Wat sprak je het meest aan om Ondertussen in Nederland te doen?

Het is een programma waarbij de bedoeling is dat de teams zoveel mogelijk provincies veroveren en met die gewonnen provincies gaan ze door naar de finale. In de finale kan je ook weer je provincies kwijtraken door de moeilijke vragen die ze moeten beantwoorden. En ik merkte dat, toen ik een paar van die vragen las, ik gewoon een glimlach op mijn gezicht kreeg. Het is heel leuk om dingen te leren over je eigen land en je eigen provincie waar je misschien helemaal niet zo veel vanaf weet. Wat weet je nou over Overijssel of over Noord-Holland?

Soms zijn het wel voordehand liggende dingen, maar af en toe zijn de vragen ook heel moeilijk! Ik wist bijvoorbeeld niet wat bloedbrood is… en zo ken ik er nog wel een paar. We hebben nu de eerste opnames gehad en al heel veel gelachen omdat de vragen echt lastig zijn. Maar de antwoorden zijn dan ook hilarisch en daar komen weer hele leuke gesprekken uit.

Vind je dat er te weinig aandacht is voor de provincies?

Weet ik niet. Je merkt dat er nu wel weer meer aandacht komt voor de regio, ook door de verhalen van onbekende mensen en bekende Nederlanders. Dus dat zit wel allemaal in deze quiz. Ik vind het heel mooi dat we het op deze manier doen; een leuk programma waarbij je tegelijkertijd veel leert over je eigen land.

Welke teams weten nou meer over de provincies. De onbekende of de bekende Nederlanders?

Nou het programma is een beetje oneerlijk, want het publiek mag de onbekende Nederlanders helpen. Dus op bepaalde momenten zorgt dat voor frustratie bij de BN’ers, wat grappige beelden oplevert. En toch is het niet zo dat daardoor de normale Nederlanders per se winnen. Het publiek weet natuurlijk ook niet alles.

Samenwerken met Luuk Ikink

Je gaat ook weer samenwerken met Luuk! Hebben jullie elkaar een beetje gemist in de tussentijd?

Ik heb Luuk zeker wel gemist. We hebben 3,5 jaar heel goed samengewerkt bij RTL Late Night tot hij naar Boulevard ging. In de tussentijd kwam hij nog weleens aan de tafel, dus het is niet dat ik hem daarna helemaal niet zag. Maar als je echt met elkaar samenwerkt aan een programma is dat toch heel anders. Ik ben heel blij dat hij ja heeft gezegd voor Ondertussen in Nederland, en dat is ook een van de redenen waarom ik ja zei.

Wat is het geheim van jullie chemie?

Ik heb heel erg veel appreciatie voor wie hij is en wat hij doet. We hebben gewoon heel erg veel waardering voor elkaar en kunnen het goed vinden ook al zijn we totaal verschillend.

Humberto Tan en Luuk Ikink

Stuurt hij je af en toe nog leuke internetfilmpjes?

Nee niet speciaal. Wel gaf hij af en toe tips over van alles. Bijvoorbeeld een onderwerp om over te praten in Late Night. Een voorbeeld is de avond toen Avicii overleed en we Davina Michelle aan tafel hadden. Toen stuurde Luuk een appje met de vraag of Davina niet iets kon zingen van Avicii. Nou dat vond ik een goed idee en ik heb Davina meteen gevraagd of ze dat wilde doen. Dat kon ze wel en ze heeft aan tafel ‘Wake Me Up’ gezongen! Dat was echt schitterend!

Wij kijken in uit naar de samenwerking tussen Humberto en Luuk! De nieuwe familiespelshow Ondertussen in Nederland is vanaf 25 mei elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder