Imanuelle Grives in Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Imanuelle Grives in Jinek

Veel onbegrip, maar óók respect voor heftig verhaal Imanuelle Grives bij Jinek

|
|

Laatste update:

Gisteren maakte actrice Imanuelle Grives eindelijk haar comeback in 'de media' nadat ze vorig jaar veroordeeld werd voor het bezit van een enorme hoeveelheid (hard)drugs in België. Ze schoof aan bij Jinek en deed in tranen haar heftige verhaal. Ook bij kijkers thuis liepen de emoties hoog op. 

Imanuelle vertelde hevig geëmotioneerd over deze veelbesproken periode. "Ik had niet nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer", zo redeneerde ze. Naar eigen zeggen leed Imanuelle aan een 'imposter-syndroom'. Een angst om ontmaskerd te worden als 'oplichter'. "Je denkt steeds dat mensen er achter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt."

Reacties

Ergens halverwege het interview kon Imanuelle zelfs even niet meer praten door alle tranen. "Ik deed het niet voor het geld", legde ze uit. Toen ze gepakt werd met die flinke drugsbuit, voelde zij vooral opluchting. "Ik vond het allemaal wel best." En ook: "Ik wilde kapot, Eva."

Respect

Zoals verwacht liepen de twitter-reacties enorm uiteen. Veel kijkers gaven aan dat ze haar acties niet zozeer goedkeuren, maar wel begrijpen waar het bij haar vandaan kwam. "Hoe veel mensen in Nederland maken domme fouten als ze niet lekker in hun vel zitten?", zo vindt bijvoorbeeld kijker Louisa. Sommigen gaven zelfs aan respect te hebben voor Imanuelle.

Onbegrip

Daarnaast kon Imanuelle, maar ook Eva en haar redactie, rekenen op veel online kritiek. Zo noemt een kijker het "zeer verwerpelijk van Eva en RTL om zo veel aandacht aan deze veroordeelde actrice te geven". En "zo zonde dat deze drugsdealer een podium krijgt", vindt ene Elke. En ze is niet alleen.

Lees verder