OMG: Komt er nu dan echt een vervolg op Scrubs?

Al jaren wordt er naar gehint door castleden als Zach Braff: een vervolg op de cultserie Scrubs. En al jaren was het wensdenken. Maar als de bedenker van de serie het ook wil? Waar kunnen we ons abonneren?

Zach Braff in Scrubs
© NBC / Album

Het is alweer dertien jaar geleden dat de serie Scrubs van de buis verdween, maar het heeft nog een bijzonder plekje in het hart van de fans. Je mag Scrubs dan ook gerust een culthit noemen. Een serie als Scrubs hadden we eigenlijk nog niet eerder gezien. Het was met name de absurdistische toon van de serie die het zoveel trouwe fans opleverde. Maar dit keer is het niet meer een idiote dagdroom van J.D.: de seinen lijken écht op groen te staan voor een vervolg.

'Onvermijdelijk'

Leuk als een acteur roept dat ze willen dat een serie terugkomt, maar er is altijd nog iemand nodig die het moet schrijven. Dus als die z'n schouders er onder zet komt het toch ineens van de grond. En dat is ook precies wat Bill Lawrence, de bedenker van de serie nu doet. In een interview met Variety zegt hij: "Ik denk dat het onvermijdelijk is dat het gebeurt".

Filmspecial

Maar het blijft niet alleen bij woorden. Bill onthult dat de crew negen maanden geleden al bij elkaar is gekomen om concrete plannen te maken. Toen bedachten ze ook dat het niet opnieuw een serie zou moeten worden, maar een eenmalige film. En ook al hebben we weinig meer gehoord of gezien van de castleden, gaat het ze toch niet om het werk, maar simpelweg om weer eens wat te maken samen.

Gezellige bende

Want ook al ligt het einde van de serie al dertien jaar achter ons, de cast en crew zien elkaar nog regelmatig. Hoofdrolspelers Zach Braff (J.D.) en Donald Faison (Turk), die misschien wel een van de mooiste bromances ooit hadden op tv, maken nu nog steeds samen een podcast. In die podcast, Fake Doctors, Real Friends, kijken Zach en Donald alle 182 afleveringen van de serie terug en vertellen anekdotes van achter de schermen.

Datum onbekend

Wanneer het precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk. En ook niet waar de special te zien zal zijn. Bill Lawrence is op dit moment nog druk met twee andere series op Apple TV+, Ted Lasso en Shrinking. Hoofdrolspeler Jason Sudeikis van Ted Lasso hintte niet lang geleden op het feit dat die serie misschien wel ten einde komt, dus wellicht dat Bill dan tijd heeft voor de Scrubs-film.

De oorspronkelijke serie Scrubs kun je streamen via Disney+.