Asjemenou! Emperor Palpatine was een kloon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Asjemenou! Emperor Palpatine was een kloon

Ok: Rise Of Skywalker’s Palpatine was een kloon

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Star Wars: The Rise Of Skywalker was het slotstuk van drie trilogieën over de Skywalkers die regelmatig oorlog voerden tussen de sterren. Fans waren verbaasd dat de boze keizer Palpatine aan het begin van de film ineens teruggekeerd was, maar we hebben een antwoord.

Volgens het boek van de film is emperor Palpatine namelijk… een kloon! Hee, we zeiden niet dat het een bevredigend antwoord was! Aanvankelijk zou de keizer 'gewoon' nog in leven zijn, maar het zit nu blijkbaar toch anders.

In de boekversie van The Rise Of Skywalker ontmoet Kylo Ren de slechte Palpatine, die aan allemaal machines vastzit. In het laboratorium van de keizer staan allemaal apparaten ‘die Kylo Ren herkent uit zijn onderzoek naar The Clone Wars’. Een kloon is schijnbaar niet sterk genoeg om de kracht van de ‘dark side’ binnen te houden, en dáárom ziet Palpatine er in de film uit als een klont bedorven filet americain.

Het nieuwe lichaam van de keizer bevat echter wél zijn ‘echte’ geest: die is blijkbaar verhuisd nadat Darth Vader Palpatine in de reactor van de Death Star mikte. Waarom de keizer niet nog een paar reservelichamen liet prepareren wordt helaas níet beantwoord.

Star Wars: The Rise Of Skywalker

In de film zagen we wel verschillende klonen de revue passeren, maar die waren van Snoke: de marionet die Palpatine gebruikte om de First Order te besturen. Sommige fans fans vermoedden dat Palpatine zichzelf mogelijk ook gekloond had, en nu wordt dat officieel bevestigd.

In The Rise Of Skywalker bleven er sowieso nogal wat vragen liggen. Fijn dat we de film misschien eindelijk kunnen doorgronden nadat we de boeken, strips, games en tijdschriften óók gekocht hebben! Harrison Ford zal het allemaal jeuken, en zo langzamerhand begrijpen we hem steeds beter.

Lees verder