Özcan Akyol vond interview met Mark Rutte in Vandaag Inside 'onverstandig'

Het is ondertussen een 'historische uitzending' geworden in de geschiedenis van Vandaag Inside. Mark Rutte schoof vorige week aan tafel als onderdeel van zijn verkiezingscampagne. Özcan Akyol vond dat idee niet helemaal slim van de heren van VI.

Vandaag Inside

Van het seksleven van onze minister-president tot aan een ordinaire helm van René van der Gijp; zoiets hadden we in geen tijden gezien bij Talpa. Er blijkt toch nog hoop te zijn voor de zender en dat hebben de kijkcijfers van de uitzending met Mark Rutte maar eens bewezen. Vaste tafelgast Özcan Akyol vond het eigenlijk helemaal niet zo'n goed plan en had liever gezien dat Rutte niet zou aanschuiven, dat vertelt hij in Jinek

'Onverstandig'

Op de avond van de verkiezingen zit Özcan Akyol aan tafel bij Jinek om (zoals we dat van hem gewend zijn) even goed kritisch te zijn op de uitspraken van andere gasten. Dat was hij ook op de uitzending van Vandaag Inside met Mark Rutte: "Ik vond het heel onverstandig. Dat moet je niet willen als talkshow."

'Propagandakanaal'

"Je moet dit niet willen als populaire talkshow waarvan je weet dat je achterban behoorlijk conservatief is. Rutte zou die mensen kunnen inpalmen", vertelt Özcan over het interview. "Je moet oppassen als talkshow dat je geen propagandakanaal gaat worden." Als Eva Jinek hem vraagt of dit nu het geval was voor Vandaag Inside, knikt hij instemmend. "Ja, dat werden ze wel door dit interview."

Jinek zie je dagelijks rond 22.00 uur op RTL 4. Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21.30 uur te zien op SBS6.