Oeh! Zó snel kunnen we alweer genieten van The Crown!

Het wachten op een nieuw seizoen van The Crown duurde soms zo ontzettend lang dat we bijna geen verwachtingen meer hadden. Maar voor het allerlaatste seizoen worden we verrast met een onverwacht snelle verschijningsdatum. Toch sympathiek van Netflix.

Meg Bellamy en Ed McVey als Kate en William
© Justin Downing/Netflix

Het allerlaatste seizoen van de Netflix-hitserie The Crown belooft een heftig seizoen te worden. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de afschuwelijke dood van Diana die we te zien gaan krijgen. Maar ook zullen er luchtiger momenten inzitten, zoals de kennismaking van Kate Middleton en Prins William. Wat we niet meer zullen zien is de relatie tussen Prins Harry en Meghan Markle. Maar die vind je dan weer elders op Netflix terug.

Nieuwe gezichten

Hoewel er normaal gesproken pas na twee seizoenen een hele nieuwe cast aantrad, wordt in het laatste seizoen al na één seizoen een deel van de cast vervangen. Dan hebben we het natuurlijk ook William en Harry, die in het vorige seizoen nog piepjong waren, maar nu ineens tien jaar ouder moeten worden. William wordt gespeeld door de onervaren acteur Ed McVey, terwijl de net zo onervaren Luther Ford Prins Harry zal spelen.

Kritiek

Voorafgaand aan het zesde en laatste seizoen is er al de nodige kritiek geweest op de serie, door de gevoelige scenes die we te zien zullen krijgen. Eerder lekte al foto's van de set uit waarin we bijvoorbeeld het fatale ongeluk van Diana zien in Parijs. Ook de broer van haar chauffeur is boos op de makers, omdat die vindt dat zijn broer weer in een slecht daglicht wordt geplaatst. Al leek in zijn uitspraken ook een roep om financiële compensatie te zitten vanuit de diepe zakken van Netflix.

Het doek valt

Hoewel royalty liefhebbers met de begrafenis van 'de echte Queen' en de daaropvolgende kroning van haar zoon Charles op hun wenken bediend werden, vinden veel fans het toch jammer dat de serie nu ten einde komt. Ook omdat er nog best wat verhalen te vertellen zijn in de afgelopen twintig jaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de dubieuze relatie van Prins Andrew met de in zijn cel overleden Jeffrey Epstein. En zoals gezegd het 'gedoe' rondom Harry en Meghan.

Koninklijke herfst

Maar gelukkig hoeven we nog maar een zomervakantie en een paar barbecues te doorstaan voordat het zover is. Netflix heeft bekend gemaakt dat het zesde seizoen in Nederland te zien zal zijn in 'de herfst'. Aangezien het vorige seizoen op 9 november uitkwam, hopen we nu ook zoiets. Het laatste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. Dus met een beetje wilskracht en vrije tijd ben je er in een dag doorheen.

Het allerlaatste seizoen van The Crown zie je in de herfst op Netflix.