‘Nieuwe Hellboy stuk gewelddadiger!’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Nieuwe Hellboy stuk gewelddadiger!’

‘Nieuwe Hellboy stuk gewelddadiger!’

|
|

Laatste update:

Een film over een duivel die door nazi’s wordt opgeroepen om de wereld te vernietigen is per definitie niet kindvriendelijk; maar de nieuwe Hellboy wordt nog een stuk bruter dan de oude!

Regisseur Neil Marshall (Dog Soldiers, The Descent) benadrukt dat de nieuwe Hellboy niet voor de poes is! Volgens Marshall was de ‘oude’ Hellboy diep van binnen een aardige vent, maar gaat dit in de reboot niet per se op, zo zegt hij tegen Empire.

Volgens Marshall lijkt de nieuwe versie een stuk meer op de comics van Mike Mignola. ‘Als we niet zeker wisten wat we moesten doen, dan grepen we terug naar de strips… Sommige stukken zijn behoorlijk ziek! De nieuwe Hellboy is gewelddadiger én bloederiger: we hebben wat betreft geen compromis gesloten; de film gaat echt weer de horrorkant op.’

Hellboy werd in de eerste twee films gespeeld door Ron Perlman, die dat écht heel gaaf deed. Omdat Guillermo Del Toro de derde Hellboy niet wilde produceren (hij wilde zijn eigen script regisseren), bleef Perlman solidair met zijn collega.

Dat is bewonderenswaardig - een beetje jammer, dat wel - maar zijn vervanging werd gevonden in David Harbour, oftewel Jim Hopper uit Stranger Things. Op de één of andere manier zien we hem best een oersterke, chagrijnige rode duivel spelen! 

Hellboy, of man?

Aangezien het kostuum 90% van het lichaam bedekt, lijken de twee versies wel op elkaar, maar heeft de nieuwe een uitstraling die een stuk ‘massiever’ lijkt. De reboot werd vorig jaar aangekondigd als Hellboy: The Rise Of The Blood Queen. Hoewel de film nu weer gewoon Hellboy heet, speelt de bloedheks (Milla Jovovich) wél een grote rol in het verhaal. Abe Sapien, Hellboy’s langwerpige monstervriend doet helaas niet mee…

Hellboy draait in april 2019 in de bioscoop.

Lees verder