Stranger-things acteur speelt nieuwe Hellboy

Veronica Superguide logo
Stranger-things acteur speelt nieuwe Hellboy

Stranger-things acteur speelt nieuwe Hellboy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

David Harbour, beter bekend als Jim Hopper uit Stranger Things, gaat de nieuwe Hellboy spelen. Dit vertelt Hellboy-maker Mike Mignola op Facebook.

RISE OF THE BLOOD QUEEN

Het gaat om een reboot, wat waarschijnlijk betekent dat geen van de karakters uit de eerste twee Hellboy-films weer terug zullen komen. Mignola pent het script en Game of Thrones-regisseur Neil Marshall gaat de film regisseren. De werktitel is Hellboy: Rise of the Blood Queen, maar dit kan nog veranderen. Ook is de film R-Rated, oftewel voor 17 jaar en ouder. Verwacht dus meer geweld, meer gescheld, flink wat bloed en sporadische naaktheid.

NAZI DEMOON

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige comicboeken van Mignola. Hellboy is een demoon die als baby door de nazi’s naar aarde werd gehaald. Gelukkig redden de geallieerden het beestje uit de klauwen van de nationaalsocialisten. Hij groeit op bij het Amerikaanse Bureau for Paranormal Research and Defense: een organisatie die bovennatuurlijk gespuis hardhandig onze wereld uitwerkt.

GEEN DEL TORO-SLASH-PERLMAN

De eerste twee Hellboy-films zijn gemaakt door Pacific Rim-regisseur Guillermo del Toro. Ron Perlman speelde in deze twee films de hoofdrol. In januari ging nog het gerucht dat het duo misschien een derde film zou maken toen Del Toro meldde dat hij graag met de studio en Perlman ging praten. Een maand later kwam de regisseur met ongelukkig nieuws: “Het gaat 100% zeker niet gebeuren.” Del Toro draagt nu dus het stokje over aan Marshall.

Lees verder