Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil

Veronica Superguide logo
Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil
SuperheldenMarvel

‘Nieuw seizoen Daredevil op Disney+’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Jaren geleden zag je de beste Marvel-series op… Netflix! Het streamingplatform was de thuisbasis van o.a. Daredevil, Jessica Jones én The Punisher. Door de komst van Disney+ werden deze series genadeloos stopgezet, maar het lijkt erop dat Daredevil een vervolg krijgt bij Disney.

De Amerikaanse site Variety meldt dat er begonnen is aan het werk voor een Daredevil-serie op Disney+ (in Amerika zijn alle Netflix-Marvel-series al naar Disney+ verhuisd). De makers van de serie Covert Affairs, Matt Corman en Chris Ord, schrijven de serie.

Officieel is er nog niets bekend gemaakt, en ook is nog niet bevestigd dat Charlie Cox de rol van Matt Murdock/Daredevil speelt. Cox had echter wel een cameo in Spider-Man: No Way Home, en daarnaast was Daredevil-schurk Kingpin (Vincent D’Onofrio) enorm belangrijk in de serie Hawkeye. Als je ziet hoe zorgvuldig het Marvel Cinematic Universe wordt opgebouwd, dan lopen ze écht niet voor Piet Snot rond.

Charlie Cox = Daredevil

Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, gaf eerder al aan dat Charlie Cox terug zou keren als Daredevil in het MCU. Het is daarentegen nog níet bekend of de nieuwe Daredevil-reeks een vervolg wordt op de Netflix-serie, of een reboot. Daredevil was een stuk gewelddadiger en bloederiger dan de Marvel-verhalen in het MCU, dus een iets kindvriendelijkere versie ligt voor de hand.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Voor het zover is, zien we binnenkort eerst nog de series Ms. Marvel (8 juni) én She-Hulk (17 augustus) op Disney+ verschijnen.

Lees verder