Charlie Cox terug als Daredevil in het MCU

Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil

Fans van de Netflix-serie Daredevil kunnen opgelucht ademhalen. Volgens Marvel is er maar één acteur die ‘de man zonder vrees’ kan spelen, en dat is… Charlie Cox!

Kevin Feige, de baas van Marvel Studios, bevestigde waar fans al jarenlang om vragen. Tegen de Amerikaanse site Cinemablend zei hij: “Als je Daredevil in een toekomstig Marvel-project ziet, dan wordt hij gespeeld door Charlie Cox. Wanneer dat gebeurt, op wat voor manier of in welk project; daar doe ik nog geen uitspraken over.”

Daredevil op Netflix

Netflix scoorde in 2015 flink met Daredevil, waarin de blinde advocaat Matt Murdock ’s nachts boeven in elkaar beukte in New York. Hoofdrolspeler Charlie Cox werd enorm populair, en dat gold ook voor zijn tegenstander Kingpin, gespeeld door Vincent D’Onofrio.

Daredevil kreeg navolging van Marvel-series als Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist én The Punisher, met wisselend succes. Toen Disney besloot om zélf een streamingdienst op te zetten werden de series één voor één ‘gekilled’. Eeuwig zonde, want met name Daredevil en Jessica Jones hadden nog wel een paar seizoenen verdiend.

Zien we Daredevil al heel snel in het MCU?

Er gaan al een tijdje geruchten dat Kingpin binnenkort in het Marvel Cinematic Universe opduikt, omdat dit óók een bekende Spider-Man-schurk is. Daarmee staat de deur voor Daredevil open, want deze superheld werkte regelmatig samen met Spider-Man om de gangster te stoppen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hoewel de cast van Spider-Man: No Way Home bijna helemaal uitgelekt is, hopen we op een verrassinkje… De aanwezigheid van Venom lijkt een zekerheidje, maar Daredevil en Kingpin zijn natuurlijk óók welkom.