Nicolas Cage: ‘Ik stop nooit met acteren’

Nicolas Cage
© Brunopress

2020 was een slecht jaar en 2021 ontpopt zich als 2020: part 2. Toch houdt één man ons overeind: Nicolas Cage. Als deze superster zou stoppen met acteren zou dat een ramp zijn, maar er is goed nieuws. Hij zegt dat hij doorgaat tot hij erbij neervalt!

Nicolas Cage had een aanzienlijke schuld bij de Amerikaanse belastingdienst. Volgens de acteur zelf komt dat door een malafide manager, maar het valt niet te ontkennen dat hij 150 miljoen dollar spendeerde aan het kopen van spookhuizen, een dinosaurusschedel én zijn eigen tropische eiland.

De laatste decennia zit Cage dus in elke film die hem wil hebben, om de schoorsteen te laten roken, maar de acteur vertelt óók dat hij alleen gelukkig is als hij aan het werk is.

In een interview met Entertainment Weekly zegt de acteur dat hij nóóit zal stoppen met werken. “Nee, nee, nee: dat kan niet gebeuren. Acteren is mijn redding geweest en ik heb het nodig. Ik ben gezonder als ik werk en ik moet mijn levenservaring op een positieve manier kwijt kunnen. Acteren heeft me dat gegeven, dus ik zal nooit stoppen.”

Volgens de acteur krijgt hij soms de kritiek dat hij in té veel films zit, die vaak ook nog eens van… twijfelachtig allooi zijn. “Ik denk dan: ik vind het leuk om te werken, het is gezond, ik word er blij van. Daarnaast deden veel grote acteurs een heleboel films.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Nicolas Cage in Prisoners of the Ghostland

Cage gaf het interview om zijn nieuwste film te promoten: Prisoners of the Ghostland. In deze samoerai-western moet Cage een jonge vrouw redden uit een radioactieve woestijn die wordt geregeerd door gemuteerde freaks. Oh ja, er wordt ook een bom op zijn balzak geplaatst die ontploft als zijn zoektocht te lang duurt. Klinkt als een Cage-classic!

Wanneer Prisoners of the Ghostland in de Nederlandse bioscoop draait is nog niet bekend. Wél kunnen we ons dus verheugen op nog vele, vele Nicolas Cage-films (en -kapsels!) daarna!