Nick, Simon en Kees gaan knikkeren op SBS6

Marble Mania op SBS6

SBS6 komt binnenkort mer Marble Mania, een knikkerprogramma waarin BN'ers het tegen elkaar opnemen om geld op te halen voor een goed doel. Het eerste trio is bekend: Nick, Simon én Kees Tol.

Dat onthult SBS6. De Volendamse vrienden, die een tijdje terug veel indruk maakten met hun Simon & Garfunkel-docu, zijn de eerste deelnemers die de zender bekendmaakt.

Marble watte?

Knikkeren op gigantische banen met duizenden balletjes is op YouTube al jaren fijn binge-materiaal. Ook de wereldwijde competities zijn razend populair. Nu maakt SBS6 is er met Marble Mania dus ook een programma van. Winston Gerschtanowitz mag de boel presenteren en Jack van Gelder zit in het commentatorenhokje.

Nick, Simon en Kees gaan knikkeren op SBS6
Foto: William Rutten

Spectaculaire banen

Elke aflevering neemt één BN'er-trio het tegen elkaar op in verschillende banen. "Het zijn vrienden, collega’s of juist concurrenten van elkaar", teasede SBS6 eerder al. "Eén ding is zeker: ze zijn zeer fanatiek en vastbesloten om elkaar te verslaan! Elke BN’er speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij." De BN'ers laten hun knikkers rollen op gigantische banen. Zo gaan er op de finalebaan maar liefst 12.000 (!) knikkers. Gekkenhuis!

Marble Mania is vanaf 21 januari wekelijks te zien op SBS6.