Joe Exotic in Tiger King op Netflix

Veronica Superguide logo
Joe Exotic in Tiger King op Netflix

Heftig: nichtje Joe Exotic onthult enge en bizarre details

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Chealsi Putman, het nichtje van Tiger King-ster Joe Exotic, klapt uit de school over haar oom. Die zou veel maar dan ook véél erger zijn dan we in de veelbesproken Netflix-docu zagen.

In een interview met The Daily Mail wil Chealsi - die van 1999 tot en met 2017 voor Joe's GW Zoo werkte - het beeld dat sommige mensen wellicht hebben, even rechtzetten. "In the Tiger King Netflix series, you can see glimpses of his evil persona but in real-life Joe is 100 times worse. I want people to know who the real Joe Exotic is, not the one you've seen on TV."

Seks met dieren

Helaas zijn er voorbeelden genoeg. Zo claimt Chealsi dat Joe beelden bezat van mensen die seks hadden met enkele dieren uit zijn zoo. Ze durfde die beelden nooit te bekijken, maar houdt vol dat ze wél bestaan. "I didn't want to see them, I just heard about them."

Bevroren welpen

De verwijten van Chealsi, die in de loop der jaren onder meer dierenkooien schoonmaakte en de boekhouding deed, gaan nog verder. Zo stelt ze dat de notoire countryzanger Joe wel eens overleden tijgerwelpjes in de vriezer stopte. Hierdoor kon hij ze verkopen aan mensen die dode dieren prepareren of opzetten. Nog levende welpjes verkocht hij ook bij de vleet, zo werd wel duidelijk in de Netflix-docu. Volgens Chealsi ging dit nog veel verder en ontwikkelde Joe een sneaky manier om dit voor elkaar te krijgen. "He would either take cash under the table for the sale of the tiger or if someone sent a check, it would be made out to another person, or if the money was wired to a store, it would be in another person's name."

Joe Exotic in de bak

De Tiger King himself zit zoals je weet in de bak voor het moordplan op aartsrivale Carole Baskin en talloze zaken van dierenmishandeling. Vanuit zijn cel laat 'ie wel eens van zich horen, maar op de verwijten van zijn nichtje heeft hij nog niet gereageerd. Al eerder klapte iemand uit Joe's leven uit de school over zijn bizarre acties. Neem bijvoorbeeld Rick Kirkham, een van de hoofdrolspelers uit de docu, die onthulde een wel érg lugubere scène die de makers toch maar uit Tiger King knipten... 

Lees verder