Nice: er komen nieuwe Avatar films én series!

Avatar

Nickelodeon laat er geen gras over groeien: de zender gaat in zee met de originele schrijvers van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra, die gaan - na hun vertrek bij de aankomende Netflix-live-actionserie - nu nieuwe Avatar-films én -series maken voor Nickelodeon!

Jonge millennials en Gen Z’ers smulden van cultserie Avatar: The Last Airbender en mochten zich later nog een keer onderdompelen in de wereld van Aang en andere benders via het eveneens geweldige The Legend of Korra. De helden achter de serie, makers Michael DiMartino en Bryan Konietzko, keren nu terug naar de zender waar het voor hen begon: good old Nickelodeon!

Nieuwe Avatar-films en -series

De zender maakte in een persbericht bekend dat Michael en Bryan voor hen 'Avatar Studios' gaan runnen. Onder die vlag moeten de komende jaren films én series uitkomen. Het eerste échte project waar ze aan gaan werken, is een Avatar-animatiefilm die nog ergens dit jaar in productie gaat. We kunnen die flicks dan in de bios zien (mocht dat ooit weer kunnen), op Nickelodeon zelf en op Paramount+, de streamingdienst waar dan uiteraard ook die nieuwe Avatar-series op komen te staan.

Bankplakkers: dé podcast over films en series!

Avatar-gedoe met Netflix

De geboorte van 'Avatar Studios' kun je zien als een soort 'geluk bij een ongeluk', want eigenlijk was het de bedoeling dat Michael en Bryan een live-actionserie gingen maken voor Netflix. Ze stapten met enige bombarie uit de deal en vielen in de armen van Nickelodeon - iets waar de OG-fans vast erg blij mee zullen zijn. Wat betreft Netflix: de dienst gaat ondanks het vertrek van de twee gewoon stug door met de productie.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste Avatar Studios-productie uitkomt.