The OA Brit Marling Prairie Johnson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The OA Brit Marling Prairie Johnson

Netflix stopt na twee seizoenen met The OA

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nog geen twee maanden geleden drukten we jullie allemaal op het hart dat je vooral The OA moet gaan kijken, een paar weken terug riepen we het nog een keer, en nu maakt Netflix doodleuk bekend dat deze mysterieuze serie na twee seizoenen stopgezet wordt. Dat is balen voor de kijkers, maar vooral voor de cast en crew. Hoofdrolspeelster en mede-bedenkster Brit Marling maakt er in een uitgebreide Instagram-post geen geheim van dat ze een flink potje heeft lopen janken toen ze het slechte nieuws hoorde. Ze komt er rond voor uit dat zij en haar medebedenker Zal Batmanglij er goed kapot van waren.

Intense reis

“Zal en ik zijn diep bedroefd dat we dit verhaal niet af kunnen maken. Toen ik het nieuws hoorde heb ik flink zitten janken. Het is een intense reis geweest voor iedereen die aan dit verhaal gewerkt geeft en iedereen die er om gaf”, zo begint ze een open brief aan haar fans, die zo uitgebreid is dat ze er vijf plaatjes voor nodig had om 'm helemaal te posten.

Ongelofelijke artisticiteit

Wel hint Brit aan het eind van haar epistel dat zij samen met Zal Batmanglij misschien iets anders voor Netflix zal gaan maken, iets waar de streamingdienst in een eigen statement ook naar refereert. Cindy Holland, de hoge Netflix-baas als het gaat om hun eigen series, laat namelijk weten dat zijn de bedenkers “dankbaar is dat zij gewaagde visie met ons wilden delen, en dat ze deze realiseerden met hun ongelofelijke artisticiteit. We kijken ernaar uit om in de toekomst weer met hun samen te werken, in deze dimensie en misschien ook in andere”. De avonturen van Prairie Johnson zijn dus voorbij, maar wie weet waar de makers in de toekomst mee zullen komen?

Lees verder