OMG: Netflix kondigt Stranger Things seizoen 4 aan!

Door Robin Heerkens
De cast van Stranger Things seizoen 3

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: Netflix heeft zojuist officieel aangekondigd dat Stranger Things een vierde seizoen krijgt! 

Via een heerlijk mysterieus filmpje bereidt de streamingdienst ons alvast voor op een terugkeer naar Hawkins. Oh nee, misschien toch niet?! Blijkbaar speelt seizoen 4 zich toch niet (volledig) af in het vervloekte stadje! 

Stranger Things seizoen 4

Over het verhaal kunnen we je helaas nog niets zinnigs vertellen. De veelzeggende zin "we're not in Hawkins anymore" uit het filmpje suggereert dat we ook andere locaties te zien krijgen. Rusland, dat we in die mysterieuze 'American'-scène aan het einde van seizoen 3 al zagen, lijkt een voor de hand liggende keuze. 

Releasedatum

Helaas maakt Netflix nog géén releasedatum bekend. Eerder gingen al wel geruchten dat de opnames nog deze maand zouden beginnen. Wat dat betekent voor de release? Waarschijnlijk komt Stranger Things seizoen 4 rond Thanksgiving 2020 uit! Voor de duidelijkheid: dat is in november. Wij hebben eigenlijk maar één vraag na het derde seizoen: waar the fuck is Hopper gebleven?

Duffer-broers sluiten Netflix-deal

Netflix krijgt er niet alleen een vierde seizoen van hun grootste serie bij, nee, de makers, tweelingbroers Matt en Ross Duffer, tekenden óók nog een exclusieve, meerjarige film- en serie-deal. "The Duffer Brothers fascineren kijkers over de hele wereld met Stranger Things en we zijn heel erg blij dat we onze relatie met hen kunnen versterken met andere film- en serie projecten”, schrijft Netflix in een verklaring. We hebben dus nog véél meer om naar uit te kijken van deze twee helden!