Stranger Things-fans maken zich zorgen om Hopper na bericht David Harbour

Door Robin Heerkens
David Harbour als Jim Hopper in Stranger Things 3

Sinds juli zijn Stranger Things-fans al bezig met het lot van David Harbours agent Jim Hopper. Hij gooit nu zelf een flinke scheut olie op het vuur en dat zorgt voor stress en blinde paniek bij kijkers. 

David rondde deze week zijn opnames voor Marvel-film Black Widow af. Zoals dat hoort moet er dan ook een insta-fotootje komen, maar dat zorgt voor verwarring bij zijn volgers. De tekst die David erbij zette, waarin hij afscheid neemt van de Black Widow-set, deed sommigen even geloven dat hij toch echt definitief afscheid neemt van Hopper en Stranger Things

Verwarring

"These are confusing times", reageert een bezorgde Stranger Things-fan. Een ander schiet helemaal in de stress: "YOURE SO CONFUSING STOP IT RN". Wat ook niet meehelpt, zijn de verwijzingen naar personage Alexi en Russen, de slechteriken uit seizoen 3. Die zorgden er mede voor dat Hopper naar alle waarschijnlijkheid doodging, al denken we dat hij ook die mysterieuze 'American' zou kunnen zijn. Toch klopt die verwijzing wél: in Black Widow speelt David de Red Guardian, een - jawel - Russische versie van Captain America die heel toevallig ook Alexi heet. Snap je de verwarring? 

Stranger Things en Black Widow

Het maakt ons eerlijk gezegd niet uit waar David allemaal in meespeelt. We kijken toch wel. Deze Black Widow-film ziet er gelukkig wel rete-goed uit. Eerder lekte al een eerste officiële poster uit en daar zien we David als Red Guardian, inclusief indrukwekkende baard. Het gaat overigens om een prequel die in de geschiedenis van Scarlett Johanssons Natasha Romanoff duikt.Release? 30 april 2020.