‘Nee, m’n puntjes!’ Deze kandidaat verliet HHB

Heel Holland Bakt
© Omroep Max

Ze was één van de populairste deelnemers aan Heel Holland Bakt, maar Inge vloog er helaas tóch uit. Haar ananastaartjes werden een ramp, en ze verbrandde haar peperkoekhuisje.

Vorige week verliet Yannis de HHB-tent: bakken kon hij prima, maar de resultaten waren nogal grillig. De ene keer presenteerde hij magistraal, en de andere keer vielen zijn baksels toch een beetje tegen. 

Deze week was het thema Engeland, en de kandidaten mochten meteen aan de slag met een ‘pie’. Zoet of hartig, dat maakte verder niet uit. Inge vertelde dat de Engelse keuken niet bekend staat om zijn verfijndheid, maar tóch had ze enorme problemen met het bakken van de ‘pie’. Haar baksel was niet helemaal gaar, en ze kreeg het met veel moeite uit de vorm.

De pie van Inge in HHB
© Omroep Max

Enzo was wél lekker bezig! Zijn ‘pie’ werd zelfs versierd met een postzegel met koningin Elizabeth er op.

De pie van Enzo in HHB
© Omroep Max

Dit was niet de bedoeling

Tijdens de ‘upside down pineapple cakes’ ging Inge écht de mist in. Robèrt liet weinig heel van Inges mislukte gebakjes. ‘In eerste instantie lijken het wel appelbeignets, ofzo. Die door de suiker gerold zijn. Het is niet de bedoeling dat hij er zo uit zou zien.’

Taartjes van Inge in HHB
© Omroep MAX

Inge leek in de gevarenzone te zitten, maar dat gold voor meer kandidaten. Geen één ananascakeje was echt goed gelukt. De laatste opdracht zou doorslaggevend zijn: maak een bouwwerk van peperkoek!

Mislukt torentje

Inge had een paar tegenslagen: ze verbrandde per ongeluk een paar onderdelen van haar Elizabethan Tower, waardoor de afwerking van haar baksel niet zo goed was. Dat was nog tot daar aan toe, maar de andere deelnemers hadden wél schitterende bouwwerken gemaakt, inclusief ruiten van suikerwerk.

Inge zet de HHB-tent in de hens
© Omroep MAX
peperkoek van Inge in HHB
© Omroep MAX

Enzo werd voor de tweede keer meesterbakker en voor Inge viel helaas het doek.

Heel Holland Bakt door!

In Doorbakken praat de populaire kandidate over haar deelname aan HHB: ze laat óók haar nieuwe tattoo zien! Je ziet Heel Holland Bakt elke zaterdag op NPO1, vanaf 20:30 uur. Doorbakken zie je vanavond op NPO1 vanaf 22:17 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.