Hollands glorie: Nederlandse film over Slag om de Schelde in de maak!

Veronica Superguide logo
Hollands glorie: Nederlandse film over Slag om de Schelde in de maak!

Hollands glorie: Nederlandse film over Slag om de Schelde in de maak!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er komt een Nederlandse oorlogsfilm aan over de Slag om de Schelde! De film met gelijknamige titel belooft nu al een van de duurste Nederlandse films ooit te worden, laat Alain de Levita van Levitate Film aan NU.nl weten. 

Wie neemt de touwtjes in handen? 

"Het budget komt vermoedelijk ergens tussen dat van Brimstone en Zwartboek in te liggen. Ik zou het nu schatten op een bedrag van rond de 15 miljoen euro," vertelt De Levita. De regie ligt in handen van Matthijs van Heijningen jr., hij maakte in 2011 zijn regiedebuut met de Amerikaanse horrorfilm The Thing, een prequel op de gelijknamige film uit 1982. De Slag om de Schelde wordt zijn eerste Nederlandstalige film. 

Terug naar de Tweede Wereldoorlog

Het scenario wordt geschreven door Paula van der Oest. Samen met De Levita maakte zij in 2016 de boekverfilming Tonio en kreeg ze een oscarnominatie voor Zus & Zo. Het verhaal van De Slag om de Schelde speelt zich af in de herfst van 1944. Het focust zich op een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse piloot en een Zeeuws verzetsmeisje.   

Internationale filmster?

Wie de hoofdrollen op zich nemen is nog onbekend. Wel laat De Levita weten dat de jacht op een internationale ster voor de rol van de Engelse piloot geopend is. Oeh interessant, wij kunnen wel wat kandidaten verzinnen! Het verhaal blijkt hot topic te zijn: 23 maart lanceert Film by the Sea met Omroep Zeeland namelijk het filmproject Slag om de Schelde, een wedstrijd waarin 5 filmmakers de kans krijgen een shortfilm over de militaire operatie te maken. 

Naar verwachting is de film in 2020 in de bioscoop te zien, dat is nog even wachten helaas. Tot die tijd hebben wij wat lekkere Nederlandse guilty pleasures op een rijtje gezet om te bingen, en komt er ook nog een horrorserie van eigen bodem aan richting Netflix! 

Lees verder