Nachtmerrie voor de fans: Robert Englund speelt nooit meer Freddy Krueger

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nachtmerrie voor de fans: Robert Englund speelt nooit meer Freddy Krueger

Nachtmerrie voor de fans: Robert Englund speelt nooit meer Freddy Krueger

|
|

Laatste update:

Mocht je de hoop koesteren dat Robert Englund weer in de krokante huid van Freddy Krueger kruipt, dan heeft de acteur slecht nieuws. A Nightmare On Elm Street is voor Englund écht een afgesloten hoofdstuk.

De Amerikaanse site Entertainment Weekly interviewde de acteur, over de film Freddy VS Jason (2003). In deze ‘monster mash’ was Englund voor het laatst te zien als de creepy Freddy Krueger. Da’s inderdaad al bijna vijftien jaar geleden!

Krakkemikkige Krueger

Dat is ook de reden dat Robert Englund er geen zin meer in heeft. Hij is inmiddels 70 jaar, en kan simpelweg geen actiescènes meer doen. ‘Ik ben te oud Freddy te spelen. Actiescènes moeten tot een minimum beperkt blijven; ik kan niet meer acht keer achter elkaar doen alsof ik een klap krijg, zonder dat m’n rug pijn doet.’

Stoppen aan acteren denkt Englund nog niet. De acteur wil nog best enge bad-guys spelen, maar in de praktijk speelt hij tegenwoordig oude, professorachtige types.

De acteur is nog steeds trots op zijn status als Freddy Krueger. ‘Een carrière is moeilijk te plannen. Toen ik nog in een maillot Shakespeare-stukken speelde, had ik nooit verwacht dat een raar monster me beroemd zou maken. Als je al zo lang meeloopt als ik, dan ben je blij dat je zo’n rol gehad hebt.'

Voor de documentaire Nightmares In The Makeup Chair trok Englund eerder dit jaar nog één keer Freddy’s gestreepte trui aan. Tegenwoordig doet Englund voornamelijk voiceover-werk voor tekenfilms en videogames. Eerder dit jaar tipte hij Kevin Bacon als de nieuwe Freddy!

Lees verder