Robert ‘Freddy’ Englund wijst zijn opvolger aan voor Nightmare on Elm Street-Reboot

Veronica Superguide logo
Robert ‘Freddy’ Englund wijst zijn opvolger aan voor Nightmare on Elm Street-Reboot

Robert ‘Freddy’ Englund wijst zijn opvolger aan voor Nightmare on Elm Street-Reboot

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Filmstudio New Line is druk bezig om de Nightmare on Elm Street-reeks nieuw leven in te blazen. Horroricoon Robert Englund heeft wel een idee wie geschikt zou zijn voor de rol van kindermoordenaar Freddy Krueger!

Seriemoordenaar

In juli werd bekend dat er weer leven zit in de Nightmare on Elm Street-serie. Niemand minder dan David Leslie Johnson zou momenteel bezig zijn met het scenario. Hij tekende eerder voor horrorfilms als Orphan, The Conjuring 2 en 3 en enkele afleveringen van The Walking Dead. Maar wie zou in de verbrande huid moeten kruipen van Freddy Krueger? Robert Englund, die bijna twintig jaar de seriemoordenaar speelde in de horrorreeks, heeft het antwoord!

Geruchten

In een interview met Cinemablend onthult de acteur: “Ik weet niet of het waar is, maar ik heb geruchten gehoord dat Kevin Bacon in beeld is voor de rol. Misschien is hij zelfs al benaderd. Ik denk dat hij een geweldige Freddy Krueger zou zijn. Stir of Echoes is een van mijn favoriete griezelfilms en hij heeft veel respect voor het horrorgenre. Daarnaast heeft hij de juiste lichaamsbouw.”

Roestig

Het zou niet de eerste keer zijn dat Kevin Bacon de schurkenrol op zich neemt. Zo speelde hij de verraderlijke Sebastian Shaw in X-Men: First Class en de doorgedraaide wetenschapper Caine in Paul Verhoevens Hollow Man. Daarnaast was hij te zien in horrorfilms als Tremors en de allereerste Friday the 13th uit 1980. Bacon zelf liet vorig jaar al via Twitter weten dat hij zich warm aanbevolen houdt voor de rol van Freddy Krueger, een rol die hem zou passen als een roestige handschoen!

Lees verder