Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

Miljuschka maakt indruk met ‘eerlijke’ foto van lichaam

|
|

Laatste update:

TV-chef en RTL Boulevard-deskundige Miljuschka Witzenhausen wordt moe van 'perfecte dames' op Instagram. Ze pleit daarom voor een eerlijker lichaamsbeeld op sociale media en komt - tot genoegen van haar volgers - met een foto van haar eigen lichaam.

"Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social", begint Wie is de Mol?-deelneemster Miljuschka in een uitgebreide insta-post. "Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen." Overigens maakte de presentatrice zich eerder ook al sterk voor een eerlijk online lichaamsbeeld met een foto van haar als 'plussize' model.

Zorgen om fakers

"Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop", vervolgt Miljuscka. Volgens haar wordt er in de wereld van insta gestreefd naar een 'perfect beeld'. "Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizza's en ijs."

'Bovengemiddeld bloot'

"Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn." Miljuschka wil niet dat haar dochter opgroeit in deze 'bubbel van irreëel beeld' en komt daarom met deze actie. "Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent, maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop."

Volgers onder de indruk

De zelfbenoemde 'cheesecakequeen' maakt diepe indruk met haar foto en verhaal. "Liefde voor jou en hoe je dit onderwerp aansnijdt", zegt MolTalk-presentatrice Marlijn Weerdenburg. Ook BN'ers als Bobbi Eden en Nienke Plas kunnen zich vinden in haar boodschap en sturen hartjes! 

Lees verder