Met deze ‘coole’ films kom je de hittegolf wel door!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Met deze ‘coole’ films kom je de hittegolf wel door!

Met deze ‘coole’ films kom je de hittegolf wel door!

|
|

Laatste update:

Nederland zucht onder een langdurige hitte. We zouden graag zeggen dat het allemaal wel meevalt, maar de échte hittegolf moet nog beginnen! Hopelijk helpen deze ‘coole’ films je om de hitte te doorstaan!

Drink veel, eet lekker waterijsjes en span jezelf vooral niet te veel in! Voor je het weet zie je ineens nijlpaarden in de Biesbosch...

Cliffhanger

Criminelen stelen een paar waardevolle koffertjes, maar storten neer in de Rocky Mountains. Alleen met hulp van Gabe (Sylvester Stallone) en Hal (Michael Rooker) kunnen deze schurken ontsnappen van de verraderlijke bergrug.

Stallone en Rooker hebben natuurlijk totaal andere plannen. Ze gebruiken hun kennis van het gevaarlijke (en ijskoude!) landschap om de boeven dwars te zitten. Ze slingeren langs ijzige kliffen, en komen vast te zitten onder (heerlijk koud!) ijs!

Alive

In Alive stort een Uruguayaans vliegtuig neer in het onherbergzame Andesgebergte. De inzittenden, waaronder een rugbyteam, verwachten snel gered te worden en doen dus niet zo zuinig met hun voedselvoorraad.

Zodra de eerste passagiers overlijden, komt de rest voor een verschrikkelijke keuze te staan. Eten ze hun makkers op om te overleven?

Dit (waargebeurde) verhaal is eigenlijk te gruwelijk voor woorden, maar dit is geen nadeel! Naast de verkoelende beelden, wordt de hitte meteen een stuk draaglijker als je je bedenkt: ‘Ik had nu ook kunnen verhongeren op een berg.’ De film staat sinds vorige week op Netflix.

The Empire Strikes Back

Ah, de ijsplaneet Hoth! Het koele, understated interieur van Cloud City! Luke Skywalker en zijn vrienden bezoeken de coolste locaties van het Star Wars-universum in de tweede (en beste!) Star Wars-film.

Okee, in de gevechten gaat het er heet aan toe, maar de gevoelstemperatuur op Hoth maakt veel goed. Bovendien wordt Han Solo ingevroren in carboniet! Normaal gesproken klinkt dat verschrikkelijk, maar de komende dagen zou het van pas kunnen komen!

Frozen

Als je kinderen hebt, heb je de avonturen van Elsa, Anna, Olaf en Kristoff mogelijk al een keer of 30 gezien. Als er één moment is om de dvd weer op te graven is het de komende weken! ‘The cold never bothered me anyway’, maar de hitte is een heel ander verhaal!

Op Netflix is deze koude traktatie helaas niet meer te vinden. Als je Ziggo hebt, om precies te zijn het Movies & Series-pakket, kun je hem alsnog streamen. Het vervolg staat overigens gepland voor het najaar van 2019. Nog éventjes doorbijten, er komen over een tijd nieuwe liedjes!

The Shining

Terwijl je ontsnapt aan de hitte, kun je best een filmklassieker opzetten! Stanley Kubricks meesterwerk The Shining combineert een afgelegen, ijskoude setting én jaagt de rillingen langs je ruggengraat!

Jack Torrance (Jack Nicholson) heeft heel erg goede ervaringen met het verkoelende klimaat bij het Overlook Hotel. Hij kan je er veel over vertellen! Althans, dat zou hij kunnen als… eh, kijken!

We weten niet precies hoe lang de komende hittegolf duurt. De kans dat we nóg meer sneeuw en ijs nodig hebben is helaas aanzienlijk! In geval van nood heb je hier nóg een verkoelend lijstje. Stay frosty!

Lees verder