Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

‘Kenner’ klapt uit de school over het Chateau van de Meilandjes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gaan de Meilandjes hun kasteel ooit nog verkopen? Een heuse kastelenkenner klapt nu in weekblad Weekend uit de school over de staat van het Chateau. En... hij ziet het vrij somber in.

Deze man, die anoniem wil blijven, denk dat het nog een hele kluif wordt voor Martien, Erica en Maxime Meiland. Ondanks dat Maxime zélf zegt dat er genoeg potentiële kopers op de loer liggen, verwacht deze kenner dat 't niet zomaar gepiept is. Wat is er aan de hand?

Chateau Marillaux

De Meilandjes kochten een riante woonboerderij in Hengelo en hopen daar na de verkoop van hun (bijna afgefikte) Chateau Marillaux in te kunnen trekken. Volgens deze anonieme kastelenkenner kan het nog wel even duren voordat de fam weer terug naar Nederland verhuist: het kasteel zit bouwkundig niet zo goed in elkaar, stelt hij (op afstand) vast. "Het huis is bouwkundig immers zeker niet volledig gerenoveerd, alleen cosmetisch en smaakvol ingericht."

Moeilijkheden

De bron ziet veel beren op de weg. "Het was misschien een koopje, maar kom er daarna nog maar vanaf", zegt hij. Er schijnt ook nog een illegale rioolleiding te liggen en over de staat van de fundering is 'ie ook niet zo zeker. Maar dat is nog niet alles. "Ook is het kasteel niet geïsoleerd en is er geen dubbel glas. Het is er ‘s winters daarom steenkoud."

Cashen?

Hoeveel centen kunnen de Meilandjes straks vangen voor hun opgeknapte B&B-kasteel? Niet meer dan 5 ton, denkt de bron van Weekend. "Kijk maar naar het aanbod van kastelen, ook van veel grotere. Die staan jaren te koop terwijl de eigenaren er echt vanaf willen. Bovendien is het aanbod van kastelen in Frankrijk sterk toegenomen doordat Engelsen vanwege de Brexit van hun tweede huis af willen."

Chateau Meiland is elke maandag - met uitzondering van aankomende maandag, vanwege de dodenherdenking - om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder