Máxima-acteurs over Videoland-serie in Jinek: 'Het laat het koningspaar zien als echte mensen'

We weten eindelijk wie de glansrol van onze koningin in de nieuwe Videoland-serie op zich gaat nemen. De Argentijnse actrice Delfina Chaves schuift vanavond samen met haar tegenspeler Martijn Lakemeier aan bij Jinek om te praten over de gloednieuwe serie: "Het wordt heel realistisch."

Jinek

Vandaag werd meer bekend over het ambitieuze project van Videoland. De streamingdienst gaat een serie maken over koningin Máxima en we weten inmiddels wie er zijn gecast voor de glansrollen. Geheel toepasselijk zal de Argentijnse Delfina Chaves in de huid kruipen van Máxima en zal Martijn Lakemeier te zien zijn als koning Willem-Alexander. 

Geen auditie

Heel Nederland is hartstikke benieuwd naar wat Videoland in petto heeft voor het bijzondere verhaal, zeker omdat dit het duurste project ooit is van de streamingdienst. De twee hoofdrolspelers schuiven daarom aan bij Jinek om te praten over het goede nieuws. Martijn vertelt dat hij geen seconde heeft getwijfeld om de rol aan te nemen: "Ik werd niet eens gevraagd om auditie te doen. Ik weet ook niet waarom, haha."

De tekst gaat verder onder de foto

Maxima
© Brunopress

Realistisch verhaal

De serie is in zijn volledigheid gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten. Het gaat over de periode waarin Máxima haar geboorteland verlaat, werkt in New York en uiteindelijk Willem-Alexander ontmoet. Het gaat dus niet om het stel als koningspaar, maar om twee mensen die halsoverkop verliefd worden op elkaar. Dat is volgens de acteurs een belangrijk punt in de serie. "Het is heel realistisch. Het laat ze zien als échte mensen. Dat is ook heel erg belangrijk", vertelt Delfina. "Het leven van Máxima is heel boeiend en het is fijn dat haar verhaal op deze manier verteld zal worden." Veel over het verhaal kunnen ze nog niet loslaten (al geeft het boek natuurlijk al veel weg) en we moeten dus wachten op de release. Dat duurt nog wel even; Máxima is in 2024 te zien op Videoland. 

Jinek is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.