Déze actrice speelt Máxima in nieuwe Videoland-serie

Vandaag werd bekendgemaakt wie de rol van Máxima op zich neemt in de Videoland-serie Máxima. Het gaat om de Argentijnse actrice Delfina Chaves.

Máxima

Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van Videoland waar Veronica Superguide bij aanwezig was.

Telenovela

De actrice is in haar eigen land bekend als een telenovela. En erg handig: ze spreekt natuurlijk Spaans. Ze heeft al flink wat rollen op haar naam staan in haar Argentinië, maar is bij het internationale publiek nog onbekend. Ze is erg enthousiast over haar nieuwe rol. "Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins. Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt", zo vertelt de actrice. 

Willem-Alexander

De rol van Willem-Alexander wordt gespeeld door Martijn Lakemeier, die eerder onder andere in De Oost, Hollands Hoop en Oorlogswinter speelde. “Ik heb geen moment getwijfeld om de rol van Willem-Alexander te spelen. Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden", aldus de acteur.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Martijn Lakemeier en Delfina Chaves, persfoto Videoland-serie Máxima
© Videoland

Het verhaal

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten. Het gaat over de periode waarin Máxima haar geboorteland verlaat, werkt in New York en uiteindelijk Willem-Alexander ontmoet. De opnames gaan in juni van dit jaar van start. Het is het duurste project van Videoland.

Máxima is in 2024 te zien op Videoland.