Loki

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Loki

Marvel maakt geaardheid Loki bekend

|
|

Laatste update:

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de derde aflevering van Disney+ serie Loki, die sinds vandaag online staat.

Marvel Studios. neemt vandaag een flinke stap voorwaarts in het representatiever maken van het MCU. Tom Hiddlestons Loki vertelt in de nieuwste aflevering van Loki even on the side wat zijn geaardheid is.

Marvel Studios is er natuurlijk nog lang niet, maar na deze aflevering schurkt het MCU weer een beetje meer tegen de 'echte wereld' aan als het gaat om LGBTQ-zichtbaarheid en -diversiteit. 

Loki's geaardheid

Loki zat in de bewuste scène met 'The Variant' Sylvie (Sophia Di Martino) over de liefde te praten en de twee vroegen zich af of de ander wel eens liefjes heeft gehad. En dan geeft de God of Mischief aan dat hij vrouwen én mannen heeft gehad.

Loki-regisseur reageert

Loki-regisseur Kate Herron postte na de aflevering een hartverwarmende tweet waarin ze aangeeft dat ze er meteen na haar aantreden voor heeft gezorgd dat Loki's biseksualiteit nu eens benoemd werd. "It is a part of who he is and who I am too. I know this is a small step but I’m happy, and heart is so full, to say that this is now Canon in the MCU."

Kate krijgt veel lof voor deze monumentale scène!

Win het weekend van je dromen!

LGBTQ in het MCU

De laatste jaren werd het MCU ietsje inclusiever, maar het waren eigenlijk vrij karige tijden voor de LGBTQ'ers. We kunnen ons de openlijk homoseksuele man in de Avengers: Endgame-support group-scène nog wel herinneren. Die werd gespeeld door regisseur Anthony Russo en kreeg toch zeker een paar seconden screentime. En oh ja, Tessa Thompson gaf al eens aan dat Valkyrie wat haar betreft bi is - net als in de comics - maar in Thor: Ragnarok zagen we daar niets van. Maar hè: betere tijden zijn in aantocht!

Een nieuwe aflevering van Loki is elke woensdag te zien op Disney+. Check hier ook onze Loki-recensie!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder