Marvel 616 is dé nieuwe docu over superhelden

Veronica Superguide logo
Marvel 616 is dé nieuwe docu over superhelden

Marvel 616: Disney+-docu leert je alles over Marvel!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Superheldenfans opgelet! Disney+ komt binnenkort met een documentairereeks over het Marvel-universum. Onderbroek over je kleren aan en gáán!

Disney+ komt eind dit jaar met acht afleveringen van de reeks Marvel 616. Hierin kom je alles te weten over de megapopulaire superheldenfilms en -comics uit de Marvel-stal. De titel, Marvel 616, is een knipoog naar de verschillende universums die in de Marvel-comics en -films bestaan. De ‘echte’ wereld uit deze verhalen bestaat in dimensie 616, en is dus ook ‘onze’ wereld (ook al bestaan superhelden niet echt, sorry).

De docureeks duikt diep in de geschiedenis van Marvel Comics, van het prille begin tot de entertainmentgrootmacht die het tegenwoordig is. De makers van de strips worden uitgebreid geïnterviewd, fans en cosplayers komen aan het woord en er wordt stilgestaan bij de meer obscure superhelden uit de Marvel-geschiedenis.

Alles over Marvel

Één ervan is natuurlijk de (totaal van de pot gerukte) Japanse Spider-Man (Supaidaman). Er wordt gekeken naar hóé Spidey ineens aan een gigantische vechtrobot kwam, en waarom hij soms met een machinepistool(!) stond te zwaaien. Hoewel Supaidaman nooit echt bekend werd in het Westen, hebben we de Power Rangers direct aan deze rare Marvel-serie te danken. De aflevering over Supaidaman maakt Marvel 616 voor ons al de moeite waard, en 2020 alsnog een topjaar!

Voor fans van Marvel-films lijkt Marvel 616 een schot in de roos. De docureeks verschijnt op 20 november op Disney+.

Lees verder