Nadege Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nadege Chateau Meiland

Martien Meiland in tranen bij hereniging met zieke Nadège

|
|

Laatste update:

De Meilandjes gaan in Chateau Meiland nog één keer naar hun Franse chateau. Daar treffen ze ook hun voormalig huishoudster Nadège, die ernstig ziek is. Het is een emotioneel weerzien.

Chaotische reis

De familie vertrekt in de nacht naar Frankrijk, maar dat gaat natuurlijk niet zonder chaos. Maxime vergeet de broodjes voor onderweg en Erica ergt zich kapot aan Martien die met haar mee zit te rijden. Na een rit van negen helse uren zijn ze eindelijk aangekomen bij hun oude onderkomen. Daar is de ellende snel vergeten.

Emotioneel weerzien

Martien, Erica, Maxime en Claire zijn herenigd met Nadège, die tijdens hun Franse avontuur hun steun en toeverlaat was. De voormalig huishoudster kwam net uit het ziekenhuis waar ze behandeld is voor darmkanker. Erica geeft Nadège bij het weerzien meteen een dikke knuffel. Martien aanschouwt de hereniging en wordt vrijwel direct emotioneel bij het zien van de zieke Nadège. Daarna krijgt de kleine Claire een dikke pakkerd van de Franse vrouw.

Tranen bij Martien

Maar de tranen beginnen pas echt te rollen als Nadège en Martien elkaar begroeten. "Bonjour Martien", zegt de oud-huishoudster tegen haar oude baas. "Erg he", reageert de emotionele Martien. "Weet je nog dat ze elke dag bij ons kwam?", vraagt hij daarna aan Claire. Het meisje kan het zich nog herinneren en ziet ook dat Nadège pijn heeft. "Ja, ze is ziek", legt hij met een traan uit aan zijn kleindochter. "Ze kwam eergisteren uit het ziekenhuis."  

De band tussen de Meilandjes en Nadège is op dit moment goed, maar dat is niet altijd zo geweest. Nadat de familie terugkeerde naar Nederland bekoelde de band. Mede door de ziekte van Nadège besloten ze de strijdbijl te begraven.

Chateau Meiland is iedere maandag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees verder