Martien Meiland, succes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland, succes

Martien Meiland: 'Ik ga niet in een hoekje zitten huilen als succes ophoudt'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Martien Meiland is niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Met twee keer per week Chateau Meiland, een vaste plek in Wie van de Drie tot de nieuwe show First & Last met Britt Dekker; niemand kan meer om de flamboyante presentator heen! Maar als dat ophoudt, zie je hem niet kniezen.

Dit vertelt de praatgrage (voormalig) kasteelheer in een openhartig interview met AD

Onverwacht succes

Een succesvolle biografie, diverse goedlopende tv-shows, genoeg geld op de bank om een riant huis in Noordwijk cash te betalen tot een tweede kleinkind op komst; Martien Meilands carrière en gezinsleven gaan voor de wind. En dat had hij nooit verwacht. "Het is heel apart wat er in twee jaar is gebeurd", zegt hij, doelend op het succes na Chateau Meiland in 2019. "Het went niet."

Keerzijde van roem

Toch beseft hij wel dat dit succes ook zo weer kan overslaan naar de andere kant. Maar daar ligt hij niet wakker van. "Er komt vast een dag dat mensen denken: het is toch niet meer zo leuk met Martien", erkent hij. "Dan trekken we de stekker eruit en ga ik niet in een hoekje zitten huilen. Zo simpel is het echt, waarschijnlijk omdat we de bekendheid nog steeds niet gewoon vinden. Maar - met terugkijken erbij - komen we met Chateau Meiland regelmatig boven de 2 miljoen kijkers uit. Dus ik denk dat mensen ons helemaal niet zat zijn." 

'Stilstaan is achteruitgang'

En mocht dat laatste ooit wel gebeuren, is Martien de laatste die bij de pakken neer gaat zitten. "Toen ik vroeger een winkel had, begrepen mensen niet waarom ik zeven dagen werkte. Maar stilstand is achteruitgang. Ik wil doorpakken." Betekent dit dan ook dat de altijd hilarische presentator alles aanpakt dat hij voorgeschoteld krijgt? Nee, dat zeker niet. Vorig jaar bedankte hij nog voor een nieuw seizoen Ranking the Stars! Want zoals Martien zegt: "Ga in hemelsnaam iets doen wat je wel leuk vindt." Wat goooooooooed!

First & Last met Britt Dekker en Martien is vanavond om 21.20 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder