Marieke Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marieke Derksen

Dochter Marieke over bijzondere relatie met vader Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Uitgever Marieke Derksen, dochter van Veronica Inside-bromsnor Johan Derksen, vertelt in de nieuwe editie van Veronica Magazine (vanaf nu in de kiosk!) openhartig over de 'niet-klassieke' relatie met haar vader. 

Van Johan Derksen weten we dat 'ie absoluut geen blad voor de mond neemt en dat komt 'm regelmatig op keiharde kritiek te staan. Ook wordt hij sinds enige tijd beveiligd wegens bedreigingen. Het is op zijn zachtst gezegd een man waar iedereen een mening over heeft. Hoe is het voor Marieke om 'de dochter van' te zijn?

Bekende vaders

Veronica Magazine sprak drie bekende dochters. Naast Carrie ten Napel (dochter van voetbalcommentator Evert) en Marije Knevel (van papa Andries) doet ook Marieke haar verhaal. "Mijn vrienden waren al vrienden van me voordat hij echt bekend werd", zegt ze over de beruchte status van haar vader. "Dat maakt ze geen bal uit. Voor de buitenwereld is het wel een issue, maar meer uit medelijden. Zo van: dat is ook erg, het zal je vader maar zijn."

Vader-dochter relatie

Volgens Marieke hebben zij en Johan géén 'klassieke vader-dochter relatie'. "Mijn moeder overleed na een val van de trap toen ik 12 was; we zijn al zolang met z’n tweeën. Dan word je meer elkaars gelijke. Ik zeg ook nooit papa, altijd Johan."

Lieverd

Stiekem is die oude bromsnor gewoon een lieverd! "Maar daar loopt hij niet mee te koop." "Hij is op tv uitgesproken en wordt steeds meer een uitvergroting van zichzelf. Hij kan aan tafel bij Veronica Inside heel lief zitten doen, maar daar zit geen hond op te wachten." Overigens bezit dochter Derksen ook dezelfde humor als haar vader. Wanneer Veronica Magazine opmerkt dat Marieke geen kinderen heeft, vertelt ze: "Het is ook beter voor iedereen dat de familie Derksen zich niet verder voortplant".

Veronica Inside is elke maandag en vrijdag om 20:30 uur te zien op Veronica.

Foto: Feriet Tunc.

Lees verder