The Conjuring krijgt concurrentie van de doodenge Delphine LaLaurie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Conjuring krijgt concurrentie van de doodenge Delphine LaLaurie

Makers van The Conjuring werken aan nieuwe horror!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Concurrentie voor The Conjuring! De bedenkers van de populaire horrorfilms gaan een nieuwe reeks enge films maken over een berucht spookhuis in Amerika!

Chad en Carey Hayes, die het verhaal en het script voor The Conjuring en The Conjuring 2 schreven, hebben een nieuw project. Het duo maakt een filmreeks over de beruchte LaLaurie-villa in New Orleans.

Delphine LaLaurie was een voorname vrouw in het New Orleans van de 19de eeuw. Ze woonde in een grote stadsvilla in de Franse wijk van de stad, en er deden bizarre geruchten de ronde over haar, met name dat LaLaurie haar slaven bijzonder slecht behandelde.

Hoe slecht, dat bleek in 1834. Een vrouw die als slavin in LaLauries keuken moest werken had een foutje gemaakt, en probeerde zichzelf daarom in brand te steken(!), omdat ze vreesde dat LaLaurie iets ergers zou doen. De brand sloeg over naar het hele huis, en toen de brandweer op zolder kwam, ontdekten ze zeven mensen. De mensen waren vastgebonden met kettingen en helemaal aan gort geslagen en verminkt.

De hulpdiensten vroegen aan LaLaurie wat er in godsnaam aan de hand was op de horrorzolder, maar zij en haar man reageerden dat de brandweerlieden ‘zich met hun eigen zaken moesten bemoeien’.

Toen de bevolking van de stad hoorde over de lugubere vondst, probeerde men de familie te pakken maar die waren al snel vertrokken richting Frankrijk. De villa werd grotendeels gesloopt en later werd er een nieuw huis op dezelfde plek gebouwd. Acteur Nicolas Cage had het huis volgens geruchten een tijd in zijn bezit, wat… best het een en ander zou verklaren! De rol van Delphine LaLaurie werd eerder gespeeld door Kathy Bates, in American Horror Story.

The Conjuring

Over het huis doen (begrijpelijk) de meest verschrikkelijke spookverhalen de ronde. De huidige eigenaar heeft de villa in elk geval ter beschikking gesteld voor de opname van een film. Het is nog erg vroeg in de ontwikkeling van de film, maar het lijkt er dus op dat The Conjuring over een tijd héél griezelige concurrentie krijgt!

De opnames van de derde Conjuring-film zijn op dit moment trouwens grotendeels afgerond. De film verschijnt in het najaar van 2020.

Lees verder