Sylvia en Freddy MAFS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sylvia en Freddy MAFS

Ernstig zieke MAFS-kandidaat Sylvia: 'Ik ben lichamelijk op'

|
|

Laatste update:

Het had het sprookje moeten worden voor Sylvia en Freddy in Married at First Sight, maar uiteindelijk werden ze wakker in een ware nachtmerrie. Sylvia is namelijk gediagnosticeerd met longkanker en dat gaat de realityster duidelijk niet in de koude kleren zitten. 

Net als wij zaten miljoenen andere mensen met tranen in hun ogen te kijken toen MAFS-kandidaat Freddy in de allerlaatste aflevering uitlegde wat er met zijn partner Syl aan de hand zijn. De deelneemster is mede daarom overspoeld met prachtige kaarten en berichten. 

Liefdevol bericht

In een mooie video bedankt ze iedereen die haar een hart onder de riem heeft gestoken. "Ik krijg zoveel lieve kaartjes en iedereen is zo begaan met mij", vertelt ze openhartig in een video die door trouwambtenaar Marielle Jongmans is gedeeld. "Ik wil jullie langs deze weg heel erg bedanken (toppie). Ik ben er heel erg blij mee, dank jullie wel."

Achtbaan aan emoties

Helaas blijkt ze zo'n vier maanden na de opnames nog altijd in een ware rollercoaster te zitten. Ze onderging de afgelopen weken behoorlijk wat chemokuren en bestralingen om de longkanker hopelijk te bestrijden, maar nog zonder duidelijk resultaat. "Ik ben best wel een beetje op, lichamelijk", geeft ze daarom toe in diezelfde video. "Dus ik hou me een beetje koest." Bekijk 'm hieronder helemaal!

Dikke maatjes

Ondanks dat hun MAFS-avontuur misschien niet de afloop had die zowel wij als zijzelf hadden gehoopt, zijn de twee nog altijd dikke maatjes en bellen ze geregeld. Helaas voor de fans zit er niet meer in, en dat was geheel de keuze van Sylvia. "Je gaat ervan uit dat je met een leuke vrouw trouwt die gezond is. En binnen no time hoor je dat ze longkanker heeft zonder dat we weten hoe het afloopt ", vertelde ze vorige week openhartig bij Jinek. "Toen ik hoorde wat ik had, vond ik het niet eerlijk. Hij moet gewoon de kans krijgen om een gezonde vrouw te treffen. Ik heb daarom direct daarna - ook voor Fred - de beslissing genomen om de stekker eruit te trekken." Snik!

Married at First Sight gemist of nog een keer terugkijken? De afleveringen zijn te zien via Videoland.

Lees verder