Het koppelsweekend in Married at First Sight

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het koppelsweekend in Married at First Sight

MAFS-expert Eveline: 'koppelsweekend gaat voor opschudding zorgen'

|
|

Laatste update:

Seksuologe en psychologe Eveline Stallaart is één van de experts achter RTL-hit Married at First Sight. Wij spraken haar over de werkwijze van de experts, de mislukte huwelijken van vorig seizoen én het aankomende, verrassende koppelsweekend "dat voor opschudding gaat zorgen".

Eveline mocht dit seizoen de koppels Freddy en Sylvia en Rein en Danny begeleiden. Ook hielp ze uiteraard bij het hele matchingproces voor de huwelijken zelf. En de MAFS-experts gaan écht wel zorgvuldig te werk, verzekert ze ons. "De kandidaten vulden een uitgebreide test in van zo'n 300 vragen. Wij spraken ze daarna ook veel om te erachter te komen of ze geen lelijke kantjes van zichzelf verborgen hielden of misschien 'sociaal wenselijk' de tests invulden." Geen nattevingerwerk dus.

MAFS-expert Eveline: 'koppelsweekend gaat voor opschudding zorgen'
Eveline Stallaart

Wat kun je niet testen?

Vooral vorig seizoen ging het vaak mis bij de MAFS-matches; geen enkel huwelijk bleef overeind. Ook dit seizoen lijken bijvoorbeeld Mick en Daisy af te stevenen op een scheiding. Is dat de schuld van de experts? Niet per se, vindt Eveline. "Of koppels een bepaalde chemie hebben, kun je vooraf niet testen. Cameradruk, dingen uit het verleden die weer naar boven komen; het kan later nog meespelen als iemand opeens stagneert of een muur optrekt. Het is frustrerend om dat te zien omdat dat geen dingen zijn die wij vooraf kunnen meten. Ook moeten ze allebei echt open blijven staan voor het experiment."

Huwelijksreis

De huwelijksreis, die direct na de blind wedding op het programma staat, zorgt regelmatig voor scheurtjes in het toch al prille huwelijk. Is dat niet een beetje té heftig? Meteen 24/7 op elkaars lip? "Het is inderdaad heftig", erkent Eveline. Maar: "Je wil dat deze mensen elkaar gaan leren kennen. Afgezonderd van alles. Dat ze de match uitdiepen. Uit je basisomgeving, weg van alle prikkels. Heftig, ja, maar ook heel nuttig vanuit het wetenschappelijk oogpunt."

MAFS-expert Eveline: 'koppelsweekend gaat voor opschudding zorgen'
Mick en Daisy

Beter dan vorig seizoen

Ja, we stipten het eerder al aan: qua matches was vorig seizoen een regelrechte ramp. Alle huwelijken draaiden uit op een scheiding. Daarna zei Eveline dat ze voortaan meer voorbereidingstijd wil. Die kreeg ze. "Ook de matchtest is gefinetuned. Er zijn extra zaken toegevoegd. We kunnen er nu dieper ingaan. Ook konden we de kandidaten nu veel meer begeleiden. We hebben ze veel meer gezien."

Het beruchte koppelsweekend

Er zit dit seizoen ook een nieuw element in MAFS: het koppelsweekend. Alle stellen komen dan bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. "In de vorige seizoenen kenden ze elkaar tijdens het experiment en hadden ze appgroepen. Nu wisten ze van niets." En... het belooft nogal wat teweeg te brengen! "Ze krijgen dan allerlei inzichten en zien hoe de ander het allemaal aanpakte. Daar leerden ze dan weer van. Maar het bracht ze ook in verwarring, in positieve en negatieve zin. Voor ons experts was het heel interessant."

MAFS-expert Eveline: 'koppelsweekend gaat voor opschudding zorgen'
Rein en Danny

Het venijn zit 'm dit seizoen in de staart, zei presentator Carlo Boszhard eerder al. Eveline erkent dat. "Het koppelsweekend heeft een hele hoop doen opschudden."Married at First Sight is elke maandag- en dinsdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.

Lees verder