MAFS-expert doet boekje open over Arjan

Arjan en Eveline MAFS

Seksuoloog en Married at First Sight-expert Eveline Stallaart legt uit wat er misging bij de veelbesproken 'match' tussen Arjan en Maurice. Ze denkt dat Arjan tijdens het matchingproces vooral een soort beste versie van zichzelf liet zien, waardoor zijn "ware aard" pas later naar boven kwam.

Zoals je weet vloog het 'Trouwen zonder Kijken'-experiment bij Arjan en Maurice vrij snel uit de bocht. Zo zag Arjan het eigenlijk op de huwelijksdag al niet meer zitten met Maurice, die hij meer als 'broer' ziet. Hij ging ook niet op huwelijksreis. Veel kijkers - en ook de experts - vinden dat Arjan het experiment geen échte kans gaf door al zo snel te scheiden. Eveline denkt dat Arjan bij het hele proces vóór het huwelijk vooral sociaal wenselijke antwoorden gaf.

Eveline over Arjan

"Niet om lelijk te doen, maar ik had Arjan eerst even in therapie gestuurd. Dat die mensen hun eigen blinde vlek leren kennen", zei actrice Jelka van Houten in de nieuwste aflevering van de podcast De Leeuw Lult Verder van Paul de Leeuw. Eveline was ook te gast en vult aan: "Die mensen geven zich op en zijn vet enthousiast om hieraan mee te doen. Dus die hebben er helemaal zin in. Ze hebben een scenario in hun hoofd, ondanks dat ze zeggen van niet."

Natuurlijk: we gaan alles op hun loslaten. Alle soorten psychologische tests. Dat doen we grondig, dat doen we goed en dat doen we lang. Maar: als jij voor ogen hebt dat je iets wil halen, dan kun je natuurlijk heel goed sociaal wenselijke antwoorden geven. En je kan de beste versie van jezelf laten zien."

Arjan en Maurice
© Videoland

Maurice en Arjan in Married at First Sight

'Ware aard'

Arjan kreeg zo'n vier paniekaanvallen vanwege de - in zijn ogen - volledige mismatch met Maurice. Dat hij het zo snel afkapte, en ook de manier waarop, zorgde voor verbazing bij Eveline en de andere MAFS-matchmakers. "Wij hebben dat nooit van hem kunnen zien. Dan komt iemands ware aard naar boven." Dit zal niet zo goed vallen bij de veelbesproken kandidaat: Arjan riep eerder om om niet zo te oordelen over hem...

Dronken voeren

Eveline heeft wel een euh.... creatieve oplossing om die ware aard wat sneller naar boven te halen. Ver voordat de makers iemand de trouwzaal in sturen. Geef ze een flinke lading spraakwater! "Kijk, als ik met die mensen in de kroeg kon zitten en ik kon ze allemaal dronken voeren - dan had ik goede informatie." Ze heeft het zelfs al eens geopperd bij de makers, maar om begrijpelijke redenen kan dat natuurlijk niet.

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.