MAFS-Arjan lucht zijn hart na kritiek: 'Wees lief voor elkaar'

Door Robin Heerkens
Arjan en Maurice in Married at First Sight

Net als zowat al zijn Maried at First Sight-voorgangers, trotseert deelnemer Arjan elke week weer het hellevuur van boze MAFS-kijkers die er lustig op los tweeten. Hij roept nu op om 'lief te zijn voor elkaar'.

Het nieuwe Married at First Sight-seizoen maakt alweer flink wat tongen los: zo moet bijvoorbeeld deelnemer Joep het ontgelden. Sommige kijkers vinden het oneerlijk dat-ie na een eerder tv-projectje nu weer opduikt en Joep wordt ook uitgemaakt voor 'moederskindje'. Arjan ging 'Trouwen Zonder Kijken' met Maurice en krijgt ook de nodige kritiek via social media.

Terughoudend

Hij stelt zich vrij terughoudend op richting Maurice en in een teaser voor de aflevering die over twee weken op tv komt - we kunnen namelijk een stukje vooruitkijken via Videoland, dus SPOILERS voor wie alleen op tv kijkt - lijkt Arjan een paniekaanval te krijgen vanwege de mismatch met Maurice...

Arjan over plotselinge bekendheid

Arjan vindt het 'positief en negatief' dat hij nu zo vol in de spotlights staat en opeens allerlei reacties krijgt. Dat is nog effe wennen, to put it mildly. "Dat je leven en wie mensen denken dat je bent ineens beoordeeld wordt en onder de loep genomen door onbekenden, was iets waar ik zelf geen idee bij had, en eigenlijk nu ook nog niet heb. Het is bijna ondergaan, beleven en ontdekken. Ons avontuur is ook jullie avontuur, jullie als kijkers en vooral genieters. Ik snap het enthousiasme en ook de kritische noot."

Arjan: 'Wees lief voor elkaar'

"Natuurlijk mag jij en jullie een oordeel hebben, dat is wat erbij hoort", legt hij uit. "Maar lieve mensen, kijkers en fans: Houd het positief en vooral netjes voor ons allemaal. Het verhaal is vaak groter, breder, dieper en vooral is het verhaal beleefd vanuit een ieder", nuanceert Arjan. "Wij zijn blij met al onze nieuwe Facebook en Instagram vrienden. Het was een sprong in het diepe en wat hebben wij snel moeten leren zwemmen. Wees lief voor elkaar.. echt, dat is zoveel mooier!"

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.