Lucy Liu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lucy Liu

Lucy Liu terug op het grote scherm in Shazam! 2

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Shazam! Lucy Liu is te zien in de nieuwe superheldenfilm Shazam! Fury of the Gods.

Shazam! was in 2019 een verrassend leuke superheldenfilm. De jonge Billy Batson (Asher Angel) krijgt plotseling de krachten van de Griekse goden, die hij gebruikt om rotzooi te trappen en sóms ook even de wereld te redden!

Na het succes van de film werd al snel een sequel aangekondigd. We wisten dat Helen Mirren de schurk speelde, en ze krijgt hulp van Lucy Liu.

Liu’s carrière nam in de vroege jaren 2000 een hoge vlucht, dankzij rollen in o.a. Ally McBeal, Charlie’s Angels, Kill Bill en Kung Fu Panda. Hoewel Liu altijd herkenbaar bleef, werden haar rollen daarna wat minder prominent.

Op televisie scoorde actrice trouwens wél, met hoofdrollen in series als Elementary en Why Women Kill. Toch is het alweer bijna vijftien jaar geleden dat ze een rol had in een grote bioscoopfilm... Is dat omdat ze Bill Murray ooit een paar meppen gaf?

In Shazam! Fury of the Gods speelt ze de superschurk Kalypso, die met haar collega Hespera (Helen Mirren) het leven van Shazam (Zachary Levi) zuur maakt.

Kalypso en Hespera komen niet terug in de verhalen van D.C. Comics, dus wat hun doelen en krachten zijn is nog grotendeels onbekend. We weten wél dat deze schurken allebei dochters zijn van Atlas: een Griekse god waar Shazam een deel van zijn krachten vandaan haalt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Shazam! Fury of the Gods draait in de zomer van 2023 in de bioscoop.

Lees verder